Δράσεις, Νέα – Ανακοινώσεις, Πολιτισμός & Τέχνη

2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

«Άνθρωποι και Εφευρέσεις» Έρευνα Μαθητών || 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου

«Άνθρωποι και Εφευρέσεις» Έρευνα Μαθητών της Α’ λυκείου του  2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου

Στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων της Α’ λυκείου επιλέξαμε να κάνουμε  έρευνα για τις  Εφευρέσεις που άλλαξαν την πορεία της σύγχρονης ιστορίας.
Το σχολείο μας είναι εσπερινό, οι μαθητές είναι εργαζόμενοι και πολλοί δεν είχαν την ευκαιρία μέχρι τώρα να ασχοληθούν με έρευνα με χρήση ΤΠΕ.
Στην πλατφόρμα  (moodle) Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης του Σχολείου μας διαμορφώθηκε το μάθημα «Άνθρωποι και Εφευρέσεις» όπου σε «Ομάδα Συζήτησης» συγκεντρώθηκαν  βίντεο και άρθρα για τεχνολογικές και ιατρικές εφευρέσεις, τη βιομηχανική επανάσταση, τις εργατικές διεκδικήσεις, την είσοδο και τις επιδράσεις των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητά μας. Δημιουργήθηκε η Αφίσα του μαθήματος,  Λεξικό, σταυρόλεξο, κρυπτόλεξο, κρεμάλα και παζλ.
Η δράση  έδωσε  στους μαθητές τη δυνατότητα:
Να εξοικειωθούν με τη χρήση των ΤΠΕ, της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, του διαδικτύου, να εργαστούν ομαδικά και συμπληρωματικά, να ανταλλάξουν απόψεις,  να πειραματιστούν με εργαλεία παρουσιάσεων.
Να επισκεφθούν την έκθεση για τον Leonardo da Vinci (500 years of genius) και να θαυμάσουν το πνεύμα, τις εφευρέσεις και τους πίνακές του.
Να γνωρίσουν την οικονομική και πολιτισμική συμβολή του εξηλεκτρισμού στην ελληνική κοινωνία από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα

 

Η παρουσίαση  των αποτελεσμάτων της  έρευνας  ΕΔΩ