Δράσεις

1ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

«ΑΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΣ: Α και Δ ΚΑΠΗ ΕΥΟΣΜΟΥ

Ο Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ» (Κωδικός έργου MIS-5011051) με περιβαλλοντικές δράσεις που φέρουν τον τίτλο «ΑΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ».

Η Πράξη «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» είναι ένα φιλόδοξο και πολυδιάστατο πρόγραμμα που υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιλαμβάνει παρεμβάσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια του σχολείου και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, της κοινωνικότητας και των δεξιοτήτων επικοινωνίας των μαθητών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές του Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν επίσκεψη στα Α & Δ ΚΑΠΗ Ευόσμου και εγκατέστησαν αστικούς κήπους. Ειδικότερα, οι μαθητές τοποθέτησαν σάκους oikiaLAVA, που αναπτύχθηκαν στο Εργαστήριο Λαχανοκομίας του  Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στον αίθριο χώρο των ΚΑΠΗ, εγκατέστησαν σπορόφυτα καυτερής πιπεριάς και έσπειραν αρακά.

Οι δράσεις των μαθητών θα συνεχιστούν με δεύτερο σταθμό Νηπιαγωγεία του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.