Δράσεις

1ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

«ΑΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΙΤΟΣ: 1ο-5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

«ΑΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ»

ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΙΤΟΣ: 1ο-5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

Παρουσιάζουμε με βιωματικό τρόπο την τεχνική της μεταφύτευσης

 

Οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Ευόσμου, το σχολικό έτος 2018-2019 πραγματοποιούν περιβαλλοντικές δράσεις που ενισχύουν την περιβαλλοντική διαχείριση και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ επισκέφθηκαν τα 1ο-5ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου και παρουσίασαν με βιωματικό τρόπο την τεχνική της μεταφύτευσης. Τα νήπια επέλεξαν από τα λαχανοκομικά φυτά, τα οποία παράχθηκαν στο εργαστήριο Φυτικής Παραγωγής και στη συνέχεια με την καθοδήγηση των μαθητών εφάρμοσαν τη διαδικασία της μεταφύτευσης.

Σκοπός της περιβαλλοντικής δράσης ήταν η μετάδοση πρακτικών και δεξιοτήτων από μαθητές του ΕΠΑΛ σε μικρότερα παιδιά, η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθησίας καθώς και η μεταφορά της φιλοπεριβαλλοντικής συμπεριφοράς στην οικογένεια.

Οι περιβαλλοντικές δράσεις των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ φέρουν τον τίτλο «ΑΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» και εντάσσονται στο πρόγραμμα του σχολείου «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ» (Κωδικός έργου MIS-5011051).

Η Πράξη «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» είναι ένα φιλόδοξο και πολυδιάστατο πρόγραμμα που υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιλαμβάνει παρεμβάσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια του σχολείου και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, της κοινωνικότητας και των δεξιοτήτων επικοινωνίας των μαθητών.

Η τελευταία δράση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 10:00-12:00 στην πλατεία Ευόσμου με δωρεάν διάθεση σποροφύτων λαχανοκομικών ειδών.