Δράσεις

1ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

«ΑΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ: 22ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ Μετατρέπουμε την αστική αυλή του νηπιαγωγείου σε αστικό κήπο!

Οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου έπειτα από την επιτυχημένη εγκατάσταση αστικών κήπων στα Α & Δ ΚΑΠΗ Ευόσμου, επισκέφθηκαν το 22ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, εγκατέστησαν σάκους oikiaLAVA στην αυλή του σχολείου και έσπειραν αρακά.

Ειδικότερα, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ παρουσίασαν με βιωματικό τρόπο την τεχνική της σποράς. Τα νήπια, με την καθοδήγηση των μαθητών, συμμετείχαν στην εγκατάσταση των σάκων, στη σπορά του αρακά και την άρδευση της καλλιέργειας.

Σκοπός της περιβαλλοντικής δράσης ήταν η μετάδοση πρακτικών και δεξιοτήτων από μαθητές του ΕΠΑΛ σε μικρότερα παιδιά, η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθησίας καθώς και η μεταφορά της φιλοπεριβαλλοντικής συμπεριφοράς στην οικογένεια.

Οι περιβαλλοντικές δράσεις των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ που φέρουν τον τίτλο «ΑΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» εντάσσονται στο πρόγραμμα του σχολείου «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ» (Κωδικός έργου MIS-5011051).

Η Πράξη «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» είναι ένα φιλόδοξο και πολυδιάστατο πρόγραμμα που υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιλαμβάνει παρεμβάσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια του σχολείου και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, της κοινωνικότητας και των δεξιοτήτων επικοινωνίας των μαθητών.Οι δράσεις των μαθητών θα συνεχιστούν στην πλατεία Ευόσμου με δωρεάν διάθεση σποροφύτων λαχανοκομικών ειδών

.