Δράσεις, Περιβάλλον, Προγράμματα

1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Δραστηριότητες του Περιβαλλοντικού Προγράμματος-ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου

 

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου και οι καθηγητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου που συμμετείχαν στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης «Πράσινο στο μαύρο-γκρι» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική τρίημερη εκδρομή στη Ρόδο (15-17 Απριλίου), όπου συμμετείχαν σε μια σειρά από δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το Κ.Π.Ε. Πεταλούδων Ρόδου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων σχολικών μονάδων της περιοχής εμβέλειας του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων. Εκεί, οι μαθητές/τριες (26) και οι εκπαιδευτικοί (3), αρχικά συμμετείχαν σε μια δραστηριότητα γνωριμίας στο χώρο του Κ.Π.Ε. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κ.Π.Ε., στον βοτανικό κήπο, στον μετεωρολογικό σταθμό, στην αυτόνομη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, στο εργαστήριο βιολογίας-βοτανολογίας και στην έκθεση ποδηλάτου. Έπειτα, παρακολούθησαν μια παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Κ.Π.Ε. και γενικών στοιχείων για την κοιλάδα στην αίθουσα παρουσιάσεων-προβολών. Στο τέλος, πραγματοποιήσαν δραστηριότητες στην Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Τέλος, επισκέφθηκαν τη Φιλέρημο, το THRONE OF HELIOS-9D, όπου παρακολούθησαν μια ταινία σχετικά με την ιστορία της Ρόδου, το Κάστρο των Ιπποτών, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

 

Επιπλέον, πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στους κήπους του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, απομάκρυναν σκουπίδια, ξεβοτάνισαν, πότισαν τα φυτά, άσπρισαν κορμούς δέντρων και φύτεψαν αρωματικά φυτά.

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις