Δράσεις

1ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

«Δρόμοι ΖΩής – Χρώμα ψυχής» στην μόνιμη ειδική επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής

Την Πέμπτη 14/3/2019, μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ και του 5ου Εργαστηριακού Κέντρου (ΕΚ) Ν.Φιλ/φειας, παρουσίασαν στη μόνιμη ειδική επιτροπή οδικής ασφάλειας της Βουλής, τη δράση με την ονομασία «Δρόμοι ΖΩής – Χρώμα ψυχής».

Οι «Δρόμοι ΖΩής – Χρώμα ψυχής», είναι συνεργατικές, σπονδυλωτές, βιωματικές δράσεις που διαπραγματεύονται θέματα Οδικής ασφάλειας, ανακύκλωσης και Προστασίας Περιβάλλοντος και εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», που φέτος υλοποιείται για όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Για το πρόγραμμα «Δρόμοι ΖΩής – Χρώμα ψυχής» – που έχει ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται – και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο – ενημέρωσαν τα μέλη της επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια οι μαθητές και υπεύθυνοι καθηγητές για τις δυο δράσεις του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου και του 5ου ΕΚ Νέας Φιλαδέλφειας που αφορούν την Οδική ασφάλεια.
1η Δράση : Δρόμος «διαβάΖΩ – κοιτάΖΩ – χρωματίΖΩ» και τη
2η Δράση : Δρόμος «σχεδιάΖΩ – κατασκευάΖΩ – αγκαλιάΖΩ»

Η πρώτη δράση με την ονομασία Δρόμος «διαβάΖΩ – κοιτάΖΩ – χρωματίΖΩ», στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων κατά την οδήγηση. Εστιάζει στο σύγχρονο πρόβλημα που σχετίζεται με την πρώτη αιτία θανάτων ηλικίας 18 – 24 ετών των τροχαίων συγκρούσεων – που είναι η απόσπαση προσοχής – με στόχο τη συμβολή στη μείωση των θανάτων από τη χρήση του κινητού και στην αλλαγή συμπεριφοράς των μαθητών/τριών.

Η δεύτερη δράση με την ονομασία «σχεδιάΖΩ – κατασκευάΖΩ – αγκαλιάΖΩ στοχεύει στην υπεύθυνη ενημέρωση για τη λειτουργία και τη σωστή χρήση του συστήματος παθητικής ασφάλειας ενός οχήματος και κυρίως για τη σωστή χρήση των ζωνών ασφαλείας και των αερόσακων. Με την κατασκευή ενός εξομοιωτή θα φαίνεται η λειτουργία των ζωνών και των αερόσακων και θα επισημαίνονται τα λάθη και οι παρερμηνείες της χρήσης τους.

Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» και που αφορά τη Δικτύωση των Επαγγελματικών Λυκείων, αναφέρθηκαν και οι συνεργατικές δράσεις για την Οδική ασφάλεια και με τα άλλα δυο ΕΠΑΛ της Ν. Φιλαδέλφειας , το 2Ο και το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ν.Φιλ/φειας.
Το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ ) Ν. Φιλαδέλφειας με Δ/ντή τον κ.Δημόπουλο Σωτήριο και υπεύθυνη προγράμματος την κ.Αργυροπούλου Δήμητρα στο φετινό σχέδιο δράσης έχουν θεατρικό δρώμενο για την Οδική ασφάλεια και το 3ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ ) Ν. Φιλαδέλφειας με Δ/ντή το κ. Γιαννόπουλο Κυριάκο και υπεύθυνο προγράμματος τον κ. Κολοτούρο Παναγιώτη στο φετινό σχέδιο δράσης έχουν δράσεις για την Οδική ασφάλεια.

Όλες οι δράσεις των τριών Επαγγελματικών Λυκείων και του 5ου ΕΚ της Ν.Φιλ/φειας, σε συνεργασία με το Δήμο της Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας, θα παρουσιαστούν σε ανοικτές εκδηλώσεις για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Παρακολουθήστε όλη τη συζήτηση από το κανάλι της Βουλής στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://www.hellenicparliament.gr/…/T…/Fotografiko-Archeio/…

Σχετικές αναρτήσεις