Δράσεις

1ο ΕΠΑΛ ΝΙΚΗΤΗΣ

Επίδειξη Κυκλικής Μόδας

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε  στην επίδειξη μόδας του σχολείου μας (1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ Νικήτης) που θα γίνει την Πέμπτη 23 /3/2023 στις 11.00 π.μ στον Πολυχώρο WE, στα πλαίσια του προγράμματος Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ (Μ.Ν.Α.Ε)

Η εκδήλωση αυτή είναι το αποτέλεσμα μια προσπάθειας τριών σχολείων με τον τίτλο «Συνταγές Συνύπαρξης». (1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ Νικήτης , 2ου Ε. Ε. Ε. ΕΚ  Πυλαίας Χορτιάτη και το Ειδικού Γυμνάσιου – Λύκειου Ε.Α.Ε Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης.

Η δράση μας είχε σαν σκοπό να  γνωρίσουν οι μαθητές μας τις καταστρεπτικές συνέπειες της γρήγορης μόδας και να δράσουν με όρους κυκλικής οικονομίας.

Οι μαθητές και μαθήτριες συνέλεξαν μεταχειρισμένα ρούχα και υλικά τα οποία ανακατασκεύασαν για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου. Απώτερος στόχος της δράσης είναι η προσπάθεια των τριών σχολείων να προβληματιστούν μαθητές και μαθήτριες με διαφορετικές ικανότητες και εμπειρίες, για τις περιβαλλοντικές συνέπειες της γρήγορης μόδας, να συνεργαστούν και να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί και bazaar με ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ από μεταποιήσεις των συλλεχθέντων υλικών.