Νέα – Ανακοινώσεις

ΕΠΑΛ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Επίσκεψη στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης

Πώς απολαμβάνουν οι τηλεθεατές τα καλύτερο αποτέλεσμα που προβάλλει η τηλεόραση; Μεταξύ του πλήθους εγκαταστάσεων τηλεοπτικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα, οι εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού «ΝΕΑ» Τηλεόραση Κρήτης , είναι  κι αυτός ένας από τους σταθμούς που επωμίζεται την ευθύνη του να βγει σωστά η είδηση ή η εκπομπή στο «γυαλί».

Η δικτυακή υποδομή εσωτερικά του κτιρίου, ο τρόπος σύνδεσης και αναμετάδοσης του σήματος καθώς και ο κύκλος των εργασιών που συντελούνται για την πραγματοποίηση του τηλεοπτικού προγράμματος, απομυθοποιούν την τηλεόραση και οι επισκέπτες γίνονται κοινωνοί του πολύπλοκης και υπεύθυνης διαχείρισης της εικόνας.  χειρισμού

Τα πλατώ, το control  room , ο ραδιοφωνικός σταθμός, η αίθουσα σύνταξης για το δελτίο ειδήσεων  αποδεικνύουν  περίτρανα το δύσκολο έργο των τεχνικών, παραγωγών και δημοσιογράφων, οι οποίοι επί καθημερινής βάσεως, φροντίζουν για την ενημέρωση.

Οι προβολείς στο στούντιο ανάβουν, ο υπεύθυνος τεχνικός ανοίγει τις κάμερες και οι επισκέπτες μαθητές  γίνονται για λίγο δημοσιογράφοι και παρουσιαστές , εκφωνώντας το δικό τους δελτίο ειδήσεων ή «ανακρίνοντας» με δύσκολες ερωτήσεις καθηγητές και υπεύθυνους των εγκαταστάσεων.

Σχετικές αναρτήσεις