Δράσεις, Περιβάλλον, Τεχνολογία, Υγεία

1ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

«ΕΠΑΛληλα περιβάλλοντα»

τοιχογραφία

Με μεγάλη επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρόνια το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας  υλοποιεί δράση στα πλαίσια του προγράμματος “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”. Συγκεκριμένα φέτος, ασχολήθηκε με τίτλο «ΕΠΑΛληλα περιβάλλοντα». Υπενθυμίζουμε ότι  είχαν προηγηθεί τις  προηγούμενες χρονιές, οι θεματικές ενότητες : «Ένα “Νέο”  ΕΠΑΛ δημιουργεί με αισθητική, με ασφάλεια, με υγεία και με λειτουργικότητα» ( 2018-19 ) και «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΕΠΑΛ..ΗΘΕΥΣΗ».  ( 2019-20).Οι υποδράσεις ήταν οι εξής:

1 «Ζωγραφίζοντας την ιστορία του κόσμου» όπου οι μαθητές με την βοήθεια των καθηγητριών κ. Κλειώ Παπαϊωάννου, και κ. Ευαγγελίας Αρσένη αφού έγινε θεωρητική παρουσίαση του Πολιτισμού και της Τέχνης των Ινδιάνων της Βορείου Αμερικής από την κ Αναγνώστου Κατερίνα-Λουϊζα προετοίμασαν τις επιφάνειες του τοίχου κάνανε προσχέδια και επιλέξανε το καλύτερο για να γίνει η τοιχογραφία.

2«Ασύρματος σταθμός » Σκοπός είναι  η μελέτη και υλοποίηση με ομαδοσυνεργατικό τρόπο, των μαθητών,  ενός ασύρματου σταθμού μέτρησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας με την βοήθεια του καθηγητή κ. Γκαλαφάγκα Βασίλη.

3«Σχεδιασμός, συναρμολόγηση, προγραμματισμός Drone FPV» όπου με την υποστήριξη του καθηγητή κ. Ραχούτη Γιώργου απόκτησαν γνώσεις και δεξιότητες στο σχεδιασμό τρισδιάστατων μοντέλων  με τη χρήση CAD προγραμμάτων σχεδίασης, συναρμολόγησαν και διευθέτησαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών συστημάτων πάνω στο «σασί» του drone .

4 «Πνεύμονας ζωής  στο σχολείο» σκοπός της παρούσας υπόδρασης  ήταν η συνεργασία μαθητών ώστε να ανασχεδιάσουν, σε συνέχεια της περσινής παρέμβασης, το υπόλοιπο κομμάτι αίθριου- κήπου του σχολείου μας και να δημιουργήσουν θεματικούς κήπους όπου με χαρά κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο με την συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια των καθηγητών κ. Λευτέρη Πλαβού, κ. Κλένδρου Δήμητρα, κ. Δημήτρη Παρδάλη, κ. Ειρήνης Μαγκλάρα .

Τέλος στην ΥΠΟΔΡΑΣΗ ΔΙΑΧΥΣΗΣ η καθηγήτρια κ. Κλένδρου Δήμητρα με τους μαθητές του τομέα εφαρμοσμένων τεχνών ετοίμασαν την αφίσα της φετινής δράσης που τοιχοκολλήθηκε στο σχολείο μας και το τετρασέλιδο που θα μοιραστεί στους μαθητές.

Για άλλη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω την διεύθυνση, τους καθηγητές και τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για την τεράστια  προσπάθεια ολοκλήρωσης των δράσεων ΜΝΑΕ που κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία, κόπο και συνέπεια τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω covid 19. Θερμά συγχαρητήρια

Με εκτίμηση η υπεύθυνη του έργου

Καμπούρη Αντζελίτα