Δράσεις, Θέατρο, Πολιτισμός & Τέχνη

1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Θεατρική Παράσταση ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου

Η Θεατρική Ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου παρουσίασε την θεατρική  παράσταση «Η αλφαβήτα της εφηβείας», της Μάγιας Δεληβοριά. Το αρχικό κείμενο διασκεύασαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου,  με τη βοήθεια των υπεύθυνων  εκπαιδευτικών.

«Στην αρχή ήταν πιο εύκολα. Βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια των άλλων…Μαθαίνεις να στέκεσαι, να περπατάς, να μιλάς, μαθαίνεις τα πρώτα σου ποιηματάκια. Η μαμά σε ντύνει, ο μπαμπάς σε βγάζει βόλτα.                Μετά πας στο σχολείο. Μαθαίνεις να διαβάζεις, να γράφεις, μαθαίνεις ότι υπάρχουν κανόνες και όρια. Κι έπειτα… κάτι γίνεται. Τα χέρια σου μεγαλώνουν απότομα. Και τα πόδια… Αλλάζει το σώμα και μαζί αλλάζουν τα πράγματα στο μυαλό σου. Και αρχίζεις να ψάχνεις τη δική σου φωνή. Θέλεις να δεις τον  κόσμο με τα δικά σου μάτια.

ΤΟΤΕ είναι δύσκολα!

Όλα είναι μπερδεμένα. Κι όλα αυτά που νιώθεις είναι τόσο έντονα, που σου ‘ρχεται να σκάσεις.

Γι’  αυτό και σήμερα θα κάνουμε μια βουτιά στη θάλασσα της ψυχής μας. Να βγάλουμε ότι είναι μυστικά κρυμμένο, να λυτρωθούμε, να ησυχάσουμε. Να σπάσουμε τον όρκο σιωπής και να μιλήσουμε για όλα. Να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι της εφηβείας από το ΑΛΦΑ μέχρι το ΩΜΕΓΑ»

24 γράμματα, 24 λέξεις, 24 διαφορετικές ιστορίες…

 

Φώτα! Μουσική! Και φύγαμε!

Την παράσταση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Τέλος, μετά από πρόταση των ίδιων των μαθητών αντί εισιτηρίου συλλέξαμε τρόφιμα μακράς διαρκείας που διανεμήθηκαν σε ευπαθείς ομάδες.

Σχετικές αναρτήσεις