Δράσεις, Κατασκευές, Νέα – Ανακοινώσεις, Πληροφορική, Τεχνολογία

1ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΣΗΘΙΟΥ

Κατασκευή καρτ με σύστημα άμεσης ειδοποίησης σε περίπτωση ατυχήματος με Arduino.

Το σχολείο μας ΕΠΑΛ Νεάπολης Λασιθίου προχωράει στην κατασκευή του έργου «Κατασκευή ενός μίνι τετράτροχου οχήματος (καρτ) με τετράχρονο βενζινοκινητήρα στο οποίο θα προσαρμοστεί ένα σύστημα άμεσης ειδοποίησης σε περίπτωση οχήματος με τη βοήθεια ενός μικροελεγκτή Arduino

Οι μαθητές από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαν εκφράσει την επιθυμία να κατασκευάσουν ένα μίνι όχημα (καρτ) για να μπορέσουν έτσι να ασχοληθούν με όλες τις επιμέρους κατασκευές ενός οχήματος. Έτσι προτάθηκε στους μαθητές να συνδυάσουμε αυτή την κατασκευή του οχήματος με έναν αυτοματισμό Arduino. Έτσι συνδυάζουμε γνώσεις Μηχανολογικές και Ηλεκτρολογίας/Ηλεκτρονικής.

Πιο αναλυτικά κατασκευάζουμε ένα πλήρως λειτουργικό τετράτροχο μίνι όχημα (καρτ) το οποίο περιλαμβάνει έναν ανθεκτικό σκελετό κατασκευασμένο με σιδηροσωλήνες 1 ίντσας, πάνω στον οποίο προσαρμόζονται όλοι οι υπολοιποι απαραίτητοι μηχανισμοί, ένας τετράχρονος βενζινοκινητήρας, σύστημα μετάδοσης κίνησης από τον κινητήρα στον κινητήριο άξονα, απλό σύστημα ανάρτησης που θα περιλαμβάνει 4 τροχούς με ζάντα 8 ιντσών, ένα απλό σύστημα διεύθυνσης, σύστημα πέδησης και βέβαια ένα κάθισμα οδηγού.

Πάνω στο όχημα θα προσαρμοστεί μία ηλεκτρονική κατασκευή με μικροελεγκτή Arduino η οποία με τη βοήθεια αισθητήρα επιτάχυνσης/επιβράδυνσης θα «αντιλαμβάνεται» την περίπτωση ατυχήματος (απότομο σταμάτημα, εκτροπή/περιστροφή οχήματος) και θα αποστέλει άμεσα μήνυμα SMS σε προκαθορισμένα κινητά τηλέφωνα (Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Πρώτων βοηθειών, συγγενικά πρόσωπα κτλ) όπου θα υποδεικνύεται η θέση του οχήματος (Συντεταγμένες GPS) και θα ζητείται άμεση βοήθεια.

Για να μπορούμε να καταγράφουμε και να παρακολουθούμε την όλη κατασκευή δημιουργήσαμε ένα blog στο οποίο σε τακτά χρονικά διαστήματα παρουσιάζουμε την πρόοδο μας.

Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μας για να δείτε τι κατασκευάζουμε: https://arduinokart.home.blog/

Σχετικές αναρτήσεις