Δράσεις, Κατασκευές, Νέα – Ανακοινώσεις, Πληροφορική, Προγράμματα, Τεχνολογία

1ο ΕΠΑΛ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Μαθητές σε Δράση- Έρευνα, Θεωρία και Πράξη – Μανουσάκειο (1ο ) ΕΠΑΛ Δεσκάτης

Το Μανουσάκειο 1ο ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης ατενίζει το μέλλον …την τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) στο Ίδρυμα Ευγενίδου – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO

Το ίδρυμα Ευγενίδου είναι ένα εκπαιδευτικό κοινωφελές ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1956, σύμφωνα με την επιθυμία του εφοπλιστή Ευγένιου Ευγενίδη, ο οποίος με την διαθήκη του διέθεσε μεγάλο μέρος της περιουσίας του για τη σύσταση και λειτουργία του ιδρύματος.

Η υπεύθυνη του Προγράμματος , η καθηγήτρια Πληροφορικής , κα Μαρία Πορνάρα (ΤΕ 01.13), με τη συνδρομή της κα Ταραμάνη Λαζαρίας (ΠΕ 02, Φιλόλογος), αλλά και την πλήρη στήριξη του Διευθυντή, κ. Καραγιάννη Δημητρίου και την αγαστή συνεργασία  του Συλλόγου Διδασκόντων, συμμετείχαν με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, τον Βελώνη Βασίλη, τον Γαλάνη Κωνσταντίνο, τον Κομμάτα Μίλτο, την Κουτσαλιάρη Αλεξάνδρα, τη Μιρντίτα Ιντέλα, τη Μυλωνά Ευτυχία, τον Παπακωνσταντίνου Αλέξανδρο, την Τσιγάρα Βασιλική και τον Φάκα Νίκο, στο εργαστήριο εξ αποστάσεως, από το σχολείο μας, με τη χρήση ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Το online εργαστήριο έλαβε χώρα ζωντανά με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, στις 19 Ιανουαρίου 2022.

 

 

 

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μία διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία, η οποία δίνει όλο και περισσότερες λύσεις σε προβλήματα σχεδιασμού και παραγωγής αντικειμένων στη Γη, αλλά και στο Διάστημα.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις εφαρμογές του 3D printing στο Διάστημα, όπως εκτύπωση εργαλείων και ανταλλακτικών, καθώς και μικρών δορυφόρων που  «ταξιδεύουν» στο διάστημα συλλέγοντας πληροφορίες. Επίσης, ανακάλυψαν  μελλοντικές χρήσεις ενός 3D printer στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

 

 

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μετρήσεις ενός νανοδορυφόρου (Cubesat), δημιούργησαν τρισδιάστατα μοντέλα του και έμαθαν πώς να τα επεξεργάζονται προκειμένου να εκτυπωθούν σε 3D printer.

 

http://e-palmoi.blogspot.com/2022/02/1-3d-printing-video.html

 

 

Σχετικές αναρτήσεις