Δράσεις, Ημερίδες, Νέα – Ανακοινώσεις

1ο ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΜΝΑΕ – «Βήματα στην Κάρπαθο» – Ημερίδα, φυλλάδιο και ιστοσελίδα μονοπατιών

Μονοπάτια Κάρπαθος

Ημερίδα και παραδοτέα ΜΝΑΕ από το 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου

 

Τη φετινή χρονιά στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου, στα πλαίσια του προγράμματος ΜΝΑΕ – Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, έλαβε χώρα η δράση «Βήματα στην Κάρπαθο».
Με τους μαθητές της Α’ τάξης σχεδιάσαμε, προετοιμαστήκαμε, περπατήσαμε, καταγράψαμε και αναλύσαμε 6 διαδρομές. Αλλά κυρίως ζήσαμε την εμπειρία.
Και με αυτή τη δημοσίευση μοιραζόμαστε μαζί σας την εμπειρία μας, μέσα από τα παραγόμενα της δράσης:

α) Το τρίπτυχο διαφημιστικό φυλλάδιο, σε αγγλική γλώσσα, με 4 προτεινόμενες πεζοπορικές διαδρομές γύρω από τα Πηγάδια, το οποίο ήδη διανεμήθηκε στις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις.
«Κατεβάστε» το σε μορφή pdf από τον σύνδεσμο: https://1drv.ms/b/s!AvdtdhHyqkPbixtZIo1n-U9vBl-0?e=nrpSg9

β) Την ιστοσελίδα της δράσης: www.stepsonkarpathos.gr , φιλική για άνοιγμα και σε smartphone, η οποία, σε αυτή τη φάση, περιλαμβάνει πληροφορίες σε ελληνική γλώσσα για 10 διαδρομές (τις 6 που περπατήσαμε και ακόμα 4, από τα στοιχεία που μας παρέθεσε ο τοπικός πεζοπορικός όμιλος Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας Καρπάθου). Στην ιστοσελίδα θα βρείτε επίσης πληροφορίες για το νησί της Καρπάθου και στοιχεία από το πρόγραμμα ΜΝΑΕ, όπως αυτό εφαρμόστηκε στο σχολείο μας (μαζί με βίντεο από τις διαδρομές και συνεντεύξεις μαθητών με τις εντυπώσεις τους).

Για το πρόγραμμα ΜΝΑΕ επίσης, σε πρώτη φάση διεξήχθη σε τοπικό επίπεδο ημερίδα διάχυσης τη Δευτέρα 20/5/2019 στο χώρο εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων Καρπάθου. Παρουσιάστηκαν οι τομείς και οι ειδικότητες που λειτουργούν στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου, οι δράσεις που διεξήχθησαν στην Α’ τάξη (ΕΕΤ και ΖΔΔ), καθώς και αναλυτικά το πρόγραμμα ΜΝΑΕ με τη δράση του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Όμιλο Φίλων Βουνού & Θάλασσας Καρπάθου για τη συνεργασία και ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι στους μαθητές μας!

Περισσότερα στο fb του 1ου ΕΠΑΛ Καρπάθου: https://www.facebook.com/1oepalkarpathou/

 

 

Μονοπάτια Κάρπαθος

Πρόσκληση ημερίδας ΜΝΑΕ 1ου ΕΠΑΛ Καρπάθου

 

Μονοπάτια Κάρπαθος

Στιγμές από την ημερίδα ΜΝΑΕ

 

Μονοπάτια Κάρπαθος

Στιγμές από την ημερίδα ΜΝΑΕ

 

Μονοπάτια Κάρπαθος

Στιγμές από την ημερίδα ΜΝΑΕ

 

Μονοπάτια Κάρπαθος

ΜΝΑΕ – 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου – «Βήματα στην Κάρπαθο»

 

Μονοπάτια Κάρπαθος

ΜΝΑΕ – 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου – «Βήματα στην Κάρπαθο»

Σχετικές αναρτήσεις