Δράσεις, Εικονική Επιχείρηση, Έκθεση, Ημερίδες, Κατασκευές, Νέα – Ανακοινώσεις, Περιβάλλον, Πιλοτική Φάση, Πληροφορική, Πολιτισμός & Τέχνη, Προγράμματα, Τεχνολογία

1ο ΕΠΑΛ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΕΝΕΡΓΩ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ – Μανουσάκειο (1ο ) ΕΠΑΛ Δεσκάτης

Το Μανουσάκειο (1ο ) ΕΠΑΛ Δεσκάτης  συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ» με δράσεις περιβάλλοντος, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας που φέρουν τον τίτλο: «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΕΝΕΡΓΩ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ» 

 

ΥΠΟΔΡΑΣΗ 1 :«ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ»

Ο Τομέας Γεωπονίας, του Μανουσάκειου (1ο ) ΕΠΑΛ Δεσκάτης  συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ» με δράσεις περιβάλλοντος, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας που φέρουν τον τίτλο:

«ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ»

Οι μαθητές του τμήματος Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να κατασκευάσουν μια μικρή αυτοματοποιημένη συσκευή, σαν μία μικρή ντουλάπα ρούχων, στην οποία καλλιεργούν όλον τον χρόνο τα λαχανικά της επιλογής μας μέσα στην αίθουσα ή στο διάδρομο του σχολείου μας. Πρόκειται για μια συσκευή κατασκευασμένη από σκληρή ξυλεία με ένα ρυθμιζόμενο άνω άνοιγμα και μια πόρτα στην μπροστινή πλευρά. Το πόμολο της πόρτας είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, άρα δεν χρειάζεται ανησυχία για σκουριά και αφού το θερμοκήπιο είναι πτυσσόμενο, μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί όταν δεν χρησιμοποιείται.

Η αυτοματοποιημένη συσκευή καλλιέργειας εσωτερικού χώρου δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καλλιεργούν φρέσκα και υγιεινά λαχανικά, βότανα και φρούτα όλο το χρόνο σε εσωτερικό χώρο.

Η συσκευή έχει δυο ορόφους (ράφια) και σε αυτά μπορείς να καλλιεργείς αρκετά είδη λαχανικών. Έχει γίνει η παραλαβή της αυτοματοποιημένης συσκευής και αναμένεται η επόμενη δόση για την αγορά υλικών όπου  θα ενσωματωθεί μία κεντρική μονάδα αυτοματισμού η οποία με κατάλληλα προγράμματα θα ρυθμίζει βασικές λειτουργίες του θερμοκηπίου όπως:

  • Η άρδευση ως προς το χρόνο, τη διάρκεια και την ποσότητα του νερού.
  • Η λίπανση, σχετικά με την πυκνότητα των λιπαντικών στοιχείων στο νερό του ποτίσματος και το pH.
  • H λειτουργία του τεχνητού φωτισμού.
  • Η ψύξη του θερμοκηπίου, με τη λειτουργία των ανεμιστήρων και της αντλίας ψεκασμού νερού στην υδρονέφωση ή στη βρεγμένη πλευρά.

 

ΥΠΟΔΡΑΣΗ 3:«ΣΥΝΘΕΣΗ/ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ»

 

  Ο Τομέας Πληροφορικής  του Μανουσάκειου (1ο ) ΕΠΑΛ Δεσκάτης  συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ» με δράσεις περιβάλλοντος, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας που φέρουν τον τίτλο:

«ΣΥΝΘΕΣΗ/ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ»

 

Σκοπός της υποδράσης « Σύνθεση / Συναρμολόγηση ενός Προσωπικού Υπολογιστή»  είναι οι μαθητές, συνεργατικά, να ενασχοληθούν με πραγματικές συνθήκες συναρμολόγησης Η/Υ, να αποκτήσουν τεχνικές γνώσεις που αφορούν στο υλικό υπολογιστών, εργαστηριακή εμπειρία και δεξιότητες και να εξοικειωθούν με τις εξελισσόμενες τεχνολογίες κατασκευής τους. Ο Η/Υ  θα χρησιμοποιηθεί από τον τομέα ηλεκτρολογίας του σχολείου, για τον προγραμματισμό  της στοχευμένης άρδευσης στο πλαίσιο της συνολικής δράσης του σχολείου «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΕΝΕΡΓΩ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ»  . Επίσης ο τομέας θα εγκαταστήσει όλα τα προγράμματα που θα χρειαστούν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΠΟΔΡΑΣΕΩΝ

 

 

Σχετικές αναρτήσεις