Ο φιλόξενος χώρος του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ υποδέχεται στις 16, 17, 18 και 19 Απριλίου περισσότερους από 2400 μαθητές- εισηγητές, προερχόμενοι από 127 σχολικές μονάδες. Με την καθοδήγηση 340 εκπαιδευτικών τους, θα παρουσιάσουν 210 καινοτόμες εργασίες με αντικείμενο τον προγραμματισμό εφαρμογών, την ρομποτική, αυτοματισμούς και ερευνητικά Project.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια το συνέδριο αγκάλιασε μαθητές σχολείων κάθε είδους και βαθμίδας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι συμμετείχαν μαθητές ειδικών σχολείων, δεύτερης ευκαιρίας, δομές υποστήριξης προσφύγων, διαπολιτισμικά, μουσικά κ.τ.λ.

Στο φετινό 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής αναμένονται να παρουσιαστούν και πάλι εργασίες μαθητών που θα αναδείξουν την μαθητική φαντασία, εφευρετικότητα και δημιουργικότητα.
4 από τα συνεργαζόμενα ΕΠΑ.Λ. του «Μ.Ν.Α.Ε. – Σχέδια Δράσης» συμμετέχουν δυναμικά!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω live streaming τις εκδηλώσεις από εδώ.

Ο τομέας πληροφορικής από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου θα μας δώσει λύση στην ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο στον χώρο του σχολείου, με κατασκευασμένο σύστημα αυτομάτου ελέγχου και χρήση έξυπνων καρτών που προάγουν την ασφάλεια.

Το 2ο Επαλ Ευόσμου σε μια προσπάθεια στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων θα παρουσιάσει το έξυπνο κουτί χαπιών (Pill Reminder). Οι μαθητές επισκέφθηκαν το ΚΑΠΗ Ευόσμου και δημιούργησαν ψηφιακούς ιατρικούς φακέλους, προκειμένου να παρέχονται εξατομικευμένες ειδοποιήσεις στον κάθε ασθενή.

Το Επαλ Ροδόπολης Σερρών εξοικειώνει τους μαθητές με την χρήση σημαντικών εργαλείων όπως τα Amazon Web Services και Matlab.

Το Επαλ Έδεσσας θα παρουσιάσει ένα ρομπότ το οποίο θα κινείται και θα αναλύει μέσω αισθητήρων δεδομένα πίεσης, υγρασίας και θερμοκρασίας που θα αξιοποιηθούν από τον τομέα γεοπονίας.