Νέα – Ανακοινώσεις

Noesis

Ημερίδα με τίτλο “Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ – Υποστήριξη και Διαχείριση Σχεδίων Δράσης”

Διοργάνωση Ημερίδας – Ενημέρωση για το πρόγραμμα
«Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» – Σχέδια δράσης

Πέμπτη 15/11

Συνεδριακό Κέντρο Ν. Οικονόμου «Νόησις»

Δείτε μαγνητοσκοπημένη την ημερίδα

&nbsp

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 στο συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου»,  την  Ημερίδα – Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Μία νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ».

Το ΝΟΗΣΙΣ, έχοντας στο ενεργητικό του την εμπειρία του προγράμματος «ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ» (1998-2008 σχετικό με σχολικές τεχνολογικές κατασκευές), ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας για τη διοργάνωση και στήριξη του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ». Μέσα στο 2018 εκδόθηκε η υπουργική απόφαση και η απόφαση ένταξης του έργου, που αναδεικνύει το ΝΟΗΣΙΣ ως συντονιστή στην δημιουργία «Σχεδίων Δράσης» στα ΕΠΑΛ (χρηματοδοτούμενων «projects») που προωθούν την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα στα σχολεία και προβάλλουν τις επιστήμες, την τεχνολογία και τον πολιτισμό.

Κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 εννέα ΕΠΑΛ από ολη την Ελλάδα επιλέχθηκαν σαν πιλοτικά και υλοποιήσανε με επιτυχία τα δικά τους σχέδια δράσης, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα εξωστρέφειας προς την τοπική κοινωνία.

Ξεκινώντας η νέα σχολική χρονιά, ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματικών λυκείων – που θα πλησιάσει τα 400 – θα προτείνει και θα υλοποιήσει Σχέδια Δράσης. Η ομάδα έργου του ΝΟΗΣΙΣ θα σταθεί αρωγός σε όλες αυτές τις σχολικές μονάδας  και θα  συμβάλλει στην ομαλή εξέλιξη  υλοποίησης τους.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας μία μεγάλη Ημερίδα για το  «Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ»  η οποία αποτέλεσε μία πρώτη παρουσίαση του προγράμματος εγκαινιάζοντας μία σειρά ενημερώσεων για το ΜΝΑΕ.

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονιας καλεί για ενημέρωση στις 15 Νοεμβρίου στο ΝΟΗΣΙΣ, διευθυντές, συντονιστές εκπαιδευτικού έργου και εκπαιδευτικούς ΕΠΑΛ που θα εμπλακούν με τα Σχέδια Δράσης της ΜΝΑΕ.

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική σας εγγραφή  για την Ημερίδα, στη διεύθυνση  https://goo.gl/vG1Htw έως τις 14/11, προκειμένου να σας χορηγηθεί Βεβαίωση συμμετοχής.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

*Για σχολεία και εκπαιδευτικούς που αδυνατούν να προσέλθουν λόγω απόστασης και δυσκολιών μετακίνησης, όλο το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα μεταδοθεί μέσω  ζωντανής μετάδοσης βίντεο (live streaming) μέσα από το site του ΝΟΗΣΙΣ.
http://www.noesis.edu.gr/live