1ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ «Εξωστρέφεια & Αειφορία στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας, ανοιχτό σχολείο με εκδηλώσεις, ενημερώσεις, δημιουργίες, ευαισθησίες και προσφορά»

Το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας υλοποίησε πλήθος δράσεων προσεγγίζοντας σύγχρονες θεματολογίες που αφορούν τους μαθητές. Πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις με στόχο την αποδόμηση των στερεοτύπων που σχετίζονται με το φύλο, την εθνικότητα, τη θρησκεία κ.ά. και την ευαισθητοποίηση σε θέματα υγιών κοινωνικών σχέσεων και βίας. Στη δράση με θέμα «Δημόσια Υγεία και Κοινωνική Μέριμνα» πραγματοποιήθηκε Προληπτικός Ιατρικός Έλεγχος μαθητών/τριών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας από κλιμάκιο Ιατρών (Παθολόγων, Οδοντιάτρων και Οφθαλμιάτρων) του Γ. Ν. Δράμας, εντός της σχολικής μονάδας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης στο πλαίσιο της δράσης «Δημιουργώ και προσφέρω» κατασκεύασαν έργα τέχνης, αναμνηστικά, διακοσμητικά και είδη δώρων από πρωτογενή υλικά, καθώς και από επαναχρησιμοποιήσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά. Ουσιαστικά ήταν μια δράση που επιχείρησε  να συνδυάσει τη μαθητική επιχειρηματικότητα με τη δημιουργία τεχνημάτων, την ανακύκλωση, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά, μιας και τα “παραγόμενα τεχνήματα” των μαθητών διατέθηκαν για κοινωφελή σκοπό.

Το Project «έξυπνου συστήματος πυρανίχνευσης» στηρίζεται στη φιλοσοφία πρόληψης και έγκαιρης ενημέρωσης σε περίπτωση φωτιάς. Με τη βοήθεια κατάλληλων αισθητήρων και Shields  συνδεδεμένων σε Arduino θα  γίνεται η ανίχνευση έναρξης φωτιάς. Οι αισθητήρες θα ανιχνεύουν φως με μήκος κύματος από 10 nm έως 100 nm που είναι το μήκος κύματος του φωτός που προέρχεται από τις φλόγες, μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα, φυσικό αέριο, άνοδο της θερμοκρασίας με ρυθμό ανόδου μεγαλύτερο από το όριο που έχουμε θέσει, καθώς και τη μείωση της υγρασίας του χώρου. Με την καταχώρηση του γεγονότος στη βάση δεδομένων θα στέλνεται SMS με την βοήθεια  GSM Modem στους καταχωρημένους χρήστες.

Back to list