1ο ΕΠΑ.Λ. ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ «Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ»

Σκοπός του Σχεδίου Δράσης είναι η αισθητική παρέμβαση στο ΕΠΑ.Λ. με χρήση αντικειμένων από 3D

Να ομορφύνουμε τους χώρους του σχολείου μας, να το κάνουμε πιο λειτουργικό και να δώσουμε την   ευκαιρία στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία της 3-D σχεδίασης και εκτύπωσης.

Με τη βοήθεια του 3-D εκτυπωτή θα εκτυπώσουμε καλαίσθητες πινακίδες για την εξωτερική είσοδο του ΕΠΑ.Λ. , οι οποίες θα αποτυπώνουν την ονομασία του σχολείου και θα  δείχνουν ξεκάθαρα και την πορεία για την είσοδο του κεντρικού κτιρίου του ΕΠΑ.Λ. Επίσης, πάλι με τον 3-D εκτυπωτή θα εκτυπώσουμε και θα δημιουργήσουμε πινακίδες στον χώρο εισόδου του ΕΠΑ.Λ. που θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τη θέση που βρίσκονται τα γραφεία της διεύθυνσης και των καθηγητών, οι τάξεις και τα εργαστήρια.

Τα σημεία αποφασίστηκαν σε συνεργασία με τα παιδιά και την διεύθυνση του σχολείου μετά από έλεγχο των χώρων ενδιαφέροντος. Επίσης φροντίσαμε οι πινακίδες να είναι καλαίσθητες και να ομορφαίνουν τον χώρο του σχολείου μας.

Κατά την διάρκεια της υποδράσης δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να ασχοληθούν ενεργά με νέες τεχνολογίες (3-d εκτύπωση) και να κατανοήσουν το πλήθος των εφαρμογών και δυνατοτήτων που μας δίνονται με τη χρήση αυτών των τεχνολογιών.

Κατά την δημιουργία των γραμμάτων της κάθε πινακίδας λάβαμε αποφάσεις σχετικά με το υλικό εκτύπωσης, το είδος και το μέγεθος της γραμματοσειράς, το χρώμα των γραμμάτων. Αλλά και κατά την δημιουργία των πινακίδων αποφασίσαμε για το πλαίσιο και το είδος στήριξης των πινακίδων.

Back to list