1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου «Οι μαθητές του Εσπερίνου Ταύρου σε Δράσεις»

  1. Σεμινάρια εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες: Παιδιά και καθηγητές συνεργάστηκαν με την Μ.Κ.Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, για μια σειρά σεμιναρίων με θέμα την εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες. Στόχος των σεμιναρίων ήταν η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην παροχή Πρώτων Βοηθειών που μπορεί να αποβεί σωτήρια για την ζωή ενός συνανθρώπου μας έως ότου φτάσει εξειδικευμένη βοήθεια.
  2. Κατασκευή αυτόνομου φορητού Συστήματος Ηχείου με ενσωματωμένο ενισχυτή και επαναφορτιζόμενη μπαταρία, όπου οι μαθητές κατανόησαν και εξοικειώθηκαν με την λειτουργία ενός ηχείου, ενός συστήματος ήχου. Κατά την υλοποίησή του, το έργο κατανεμήθηκε σε διακριτούς και παράλληλα αλληλοεμπλεκόμενους ρόλους (εργαστήρια Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής).
  3. Δημιουργία ολοκληρωμένου Μετεωρολογικού Σταθμού και συστήματος καταγραφής -Μετρήσεων με χρήση ΕΛ/ΑΚ και του raspberry pi 3, με τοποθέτηση αισθητήρων για θερμοκρασία, υγρασία, άνεμο, και βροχή. To έργο κτίστηκε με ελεύθερο λογισμικό/λογισμικό ανοικτού κώδικα. Επίσης, δημιουργήθηκε web service για πρόσβαση των χρηστών πάνω στις πληροφορίες που ιστορικά έχουν καταγραφεί ή που αυτή την ώρα καταγράφονται στο σύστημα.

https://mnae.noesis.edu.gr/μετεωρολογικός-σταθμός-1ου-εσπερινού/

https://mnae.noesis.edu.gr/σεμινάριο-πρώτων-βοηθειών-στο-1ο-εσπερ/

Back to list