Το εργαστήρι του ΕΠΑ.Λ. Βάρης

Κατά το σχολικό έτος 2020-21 μαθητές και καθηγητές από το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΒΑΡΗΣ συμμετείχαν στο πρόγραμμα, υλοποιώντας το Σχέδιο Δράσης με τίτλο «Το εργαστήρι του ΕΠΑ.Λ. Βάρης».

Στην πρώτη υποδράση «Κατασκευή αντικειμένων οικιακής χρήσης από ανακυκλώσιμα υλικά και εξαρτήματα μηχανών» οι μαθητές ανακύκλωσαν, επαναχρησιμοποίησαν απορρίμματα και σε συνδυασμό με διάφορα υλικά, δημιουργήθηκαν νέες κατασκευές. Οι καθηγητές έδωσαν το καλό παράδειγμα, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά, με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο, να μετατρέψουν τα «σκουπίδια» σε χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκαν στη χρήση εργαλείων, συσκευών και εργαλειομηχανών.

Η δεύτερη υποδράση με τίτλο «Φυτεύω-καλλιεργώ-συσκευάζω-μαθαίνω να μένω υγιής» περιλάμβανε όλα τα στάδια από τη φύτευση των αρωματικών φυτών μέχρι και την αποξήρανση τους καθώς και τη συσκευασία τους. ΚUποια απόu αυτάU χρησιμοποιήθηκαν ως φυσικά αρωματικά για το χώρο του σπιτιού, και κάποια άλλα ως αφεψήματα ή Παρασκευή αρωματικών λαδιών.

Η προβολή του ‘Έργου πραγματοποιήθηκε στις 1Ο/6/2Ο21 στο πλαίσιο του OPEN DAY.

http://1epal-varis.att.sch.gr/index.php/2015-05-15-16-23-55/mia-nea-arxi-mnae

Back to list