2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας «Εξωραΐζω το σχολείο μου-Σπάζω προκαταλήψεις»
Οι μαθητές, με τη συνεργασία φορέα της πόλης που δημιουργήθηκε ειδικά για την οργάνωση και προώθηση δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, δημιούργησαν μια επεξηγηματική έκθεση σχετικά με τους αιώνες που προηγήθηκαν και σταδιακά οδήγησαν στην επανάσταση του 1821. Συγκεκριμένα οι μαθητές προχώρησαν σε ποικίλες ενέργειες όπως διάβασμα, γραφή, αφήγηση, δημιουργία αναπαραστάσεων και εικαστικών προϊόντων με θέμα τις δράσεις και τις ενέργειες των Ελλήνων που οδήγησαν στην επανάσταση.
Ασχολήθηκαν με τον λαϊκό ήρωα «Καραγκιόζη», δημιουργώντας από την αρχή ειδικές φιγούρες ενώ έστησαν αντίστοιχη παράσταση με την κατασκευή δικού τους σκηνικού και δημιουργίας δικού τους σεναρίου.
Τέλος οι μαθητές εργάστηκαν και μετέτρεψαν παρτέρι του σχολείου σε λουλουδόκηπο. Τα στάδια δημιουργίας του λουλουδόκηπου από την έρευνα, τον σχεδιασμό μέχρι την εφαρμογή & τη συντήρηση έγιναν από τους μαθητές ώστε να αποκτήσουν βιωματικές γνώσεις για τον κύκλο της ζωής.