2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας «Τα χαμένα κομμάτια του παζλ…»

«Όνειρα, εμπειρίες, στιγμές που μοιράστηκες…»

Κομμάτια όλα ενός puzzle που απεικονίζει την ίδια τη ζωή!

Αμέτρητα μικρά και μεγάλα κομμάτια, τα οποία οι μαθητές προσπάθησαν να συναρμολογήσουν για να ολοκληρώσουν την εικόνα της ζωής.

«Κι εκεί που βρίσκεις τη θέση ενός κομματιού και λες ότι είσαι στο σωστό δρόμο, χάνεις τη θέση ενός άλλου. Πάντα κάτι θα λείπει, πάντα κάτι θα κολλάει. Στιγμές με φίλους, βόλτες, έρωτες, επιτυχίες, αποτυχίες.»

Ένα απίθανο puzzle με αμέτρητα κομμάτια. Η ίδια η ζωή!!!…

Κι έχει θέματα αρκετά που απασχολούν τους εφήβους μαθητές μας, που τα βιώνουν και που επιζητούν τη λύση τους. Είναι τα κομμάτια που λείπουν για να ολοκληρωθεί η συνολική εικόνα.

«Τα χαμένα κομμάτια του παζλ…»

Μέσα από την ευαίσθητη και ευάλωτη εφηβική ματιά αντανακλώνται και μεταγράφονται καλλιτεχνικά διαφορετικές πλευρές της πραγματικότητας. Προβλήματα κοινωνικά (ρατσισμός, trafficking, κακοποίηση παιδιών, μετανάστες), εθελοντισμός, κοινωνική αλληλεγγύη, προσωπικά (bulling, αυτοεκτίμησης, διαφορετικότητας, οικογενειακών σχέσεων, επικοινωνίας), περιβαλλοντικά ζητήματα, οδική ασφάλεια, θέματα τεχνολογίας και πολιτισμού.

Αυτά είναι τα κομμάτια του puzzle που επέλεξαν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας να επανασυνθέσουν και να βάλουν στη σωστή τους θέση ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο…

Εικαστικά, ιδεολογικά, ηθικά.

Αποτυπώνονται με διάφορες μορφές τέχνης και δραστηριότητες, που κι αυτές από μεριάς τους συνθέτουν ένα άλλου τύπου υπέροχο puzzle.

Back to list