3ο ΕΠΑ.Λ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ «ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Καθηγητές και μαθητές του 3ου ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου κινήθηκαν μπροστά, φέρνοντας εις πέρας αυτήν τη δύσκολη χρονιά τέσσερις υποδράσεις.

“Βάλε λάδι”: Δημιούργησαν μία Εικονική Επιχείρηση- παραγωγής και συσκευασίας αρωματικών ελαίων για μαγειρική, ζαχαροπλαστική και φαρμακευτική χρήση. Ίδρυσαν μία Ανώνυμη Εταιρεία και συμμετείχαν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, συγκέντρωσης μετοχικού κεφαλαίου, παραγωγής του προϊόντος, συσκευασίας, σχεδίασης ετικέτας, τιμολόγησης και προώθησης του. Τέλος, παρουσίασαν τον απολογισμό στους μετόχους της επιχείρησης.

«Βιομηχανική παραγωγή βιοντίζελ από τηγανόλαδο»: Ευαισθητοποίηση σχετικά με τεχνολογικές μεθόδους κυκλικής οικονομίας – Προστασία Περιβάλλοντος – Εξοικονόμηση Πόρων. Αξίζει να τονιστεί σε αυτό το σημείο, η συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου και οι συμμετοχή όλων των πολιτών σε αυτήν την προσπάθεια του σχολείου!

«Οι ανανεώσιμε πηγές ενέργειας στην πράξη» : Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στο συγκεκριμένο project, κατασκεύασαν ένα μοντέλο ανεμογεννήτριας και ένα μοντέλο υδρογεννήτριας, από PVC (Α22-Α25 και Α27-Α32). Έπειτα, μετρήθηκε η παραγόμενη τάση και επιχειρήθηκε να συνδεθεί το κύκλωμα με διάφορες ηλεκτρικές καταναλώσεις.

«Εξωραϊσμός του σχολείου»: Ενεργός συμμετοχή των μαθητών στη βελτίωση του περιβάλλοντος του σχολείου. Ανάπτυξη της αίσθησης της προσφοράς προς το σύνολο, του σεβασμού στον χώρο που μας φιλοξενεί, ανάδειξη των δεξιοτήτων των μαθητών καθώς και της δημιουργικής και καλλιτεχνικής έκφρασης. Αναμόρφωση και εξωραϊσμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σχολείου, βάψιμο, ζωγραφική και graffiti τοίχων και θυρών του σχολείου, διάφορες κατασκευές.

Δείτε περισσότερα στην σελίδα του σχολείου:

http://3epal-chalandr.att.sch.gr/autosch/joomla15/

Back to list