3ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑ.Λ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ, ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΟΤΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Μαθητές και καθηγητές του 3ου ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων, παρέλαβαν τα σταφύλια και πραγματοποίησαν την έκθλιψη τους σε ειδικό αποστραγγιστικό μηχάνημα. Έπειτα, μέτρησαν την περιεκτικότητα του μούστου που φρόντιζαν, με το αραιόμετρο Baume. Μετέφεραν τον μούστο στη δεξαμενή ζύμωσης με μικρή ποσότητα θειώδους ανιδρύτη, για την προστασία του από ανάπτυξη ανεπιθύμητων μικροοργανισμών, όπου το επόμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε και η αλκοολική ζύμωση. Οι μαθητές ελέγχαν σε τακτά χρονικά διαστήματα τη ζύμωση και έκαναν τις απαραίτητες μετρήσεις. Στο τελευταίο στάδιο, διαχωρίστηκε ο οίνος από τα στέμφυλα και μεταφέρθηκε στο βαρέλι ωρίμανσης, Τέλος αφού παρέμεινε εκεί για δύο μήνες τα προϊόντα εμφιαλώθηκαν.

Δείτε περισσότερα στην σελίδα του σχολείου:

http://3epal-ioann.ioa.sch.gr/joomla/index.php/homepage