ΑιτήματαΚατηγορία: Οικονομικά θέματαΟικονομικά-Έκδοση τιμολογίων
1ο ΕΠΑΛ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Επιτελείο ρωτήθηκε πριν από 4 έτη

Σχετικά με την οικονομική διαχείριση:

  1. Σε ποια στοιχεία κόβονται τα τιμολόγια; Στα δικά μας, (ΕΠΑΛ Αμυνταίου;) ή σε ΑΦΜ που θα μας δώσετε εσείς;
  2. Αν κόβουμε τα τιμολόγια στο Όνομά μας, θα πρέπει να πληρώσουμε πρώτα όλα τα τιμολόγια και στη συνέχεια (ίσως κατόπιν ελέγχου επιλεξιμότητας) θα μας δώσετε εσείς τα χρήματα; ή θα μας δώσετε κάποια προκαταβολή, μέρους του ποσού ή και όλο το ποσό;
  3. Τα τιμολόγια θα κόβονται μετρητοίς ή μπορούμε να κόβουμε και επί πιστώσει.
  4. Στον οικονομικό προϋπολογισμό δηλώνουμε κάποια υλικά. Στην πράξη όμως μπορεί να αλλάξουμε τρόπο κατασκευής ενός έργου για διάφορους λόγους. Μπορούμε να αλλάξουμε μέρος των υλικών κάποιου έργου και να προμηθευτούμε υλικά που δεν έχουμε προϋπολογίσει; (χωρίς φυσικά να αλλάζει το έργο ή σκοπός του).
  5. Τα μεταφορικά είναι επιλέξιμη δαπάνη;
3 απαντήσεις
Mple Marika Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Καλησπέρα σας
Όσον αφορά τα αρχικά ερωτήματα που θέσατε σχετικά με τα οικονομικά ζητήματα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναμένουμε Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίσει το χρηματοδοτικό πλαίσιο και έπειτα θα είμαστε σε θέση να σας δώσουμε σαφείς κατευθύνσεις για τους τρόπους χρηματοδότησης.
Στην ερώτησή σας για τα μεταφορικά ως επιλέξιμη δαπάνη, θα σας παρακαλούσαμε να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες, έτσι ώστε να σας απαντήσουμε με ακρίβεια.
Συγκεκριμένα: Με τον όρο μεταφορικά, αναφέρεστε στα έξοδα αποστολής που είναι απαραίτητα για την απόκτηση κάποιου αγαθού/προϊόντος; Σε έξοδα μετακίνησης ατόμων, π.χ. με λεωφορείο; Ή σε έξοδα μετακίνησης αντικειμένων από το χώρο σας σε κάποιο άλλο χώρο;
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!
Με εκτίμηση
Μπλε Μαρίκα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΜΝΑΕ

1ο ΕΠΑΛ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Με τον όρο μεταφορικά  αναφέρομαι στα έξοδα αποστολής που είναι απαραίτητα για την απόκτηση κάποιου αγαθού/προϊόντος!

Mple Marika Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Καλημέρα σας, 
Στο 5ο ερώτημά σας για τα μεταφορικά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα έξοδα αποστολής για την προμήθεια ενός αγαθού αποτελούν επιλέξιμη δαπάνη. Ωστόσο, θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι αφορούν τη μεταφορά του συγκεκριμένου είδους. Επίσης, το σύνολο (είδη και μεταφορικά) του παραστατικού θα πρέπει να έχει αξία κατώτερη των 1500€. Με άλλα λόγια, τα έξοδα αποστολής δεν εξαιρούνται από το budget.
Σχετικά με το ερώτημα 4, σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να προβείτε σε τροποποίηση του προϋπολογισμού, τότε θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για αλλαγές στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό από εμάς. 
Για τα υπόλοιπα ερωτήματα, όπως σας προαναφέραμε, περιμένουμε Υπουργική Απόφαση που θα καθορίσει το χρηματοδοτικό πλαίσιο. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να προχωρείσετε στην προετοιμασία του έργου σας και στην υποβολή των εγγράφων, ώστε να λάβετε σε εύλογο χρόνο την έγκριση του Σχεδίου σας.
Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας! 
Με εκτίμηση
Μπλε Μαρίκα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΜΝΑΕ