Δράσεις

1ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

Save water and grow

Καλές πρακτικές του 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

1η Υποδράση  Διαχείριση βρόχινου νερού: Συλλογή όμβριων υδάτων απορροών και αξιοποίησή τους για άρδευση σχολικού κήπου

 

Ο Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ» με περιβαλλοντικές δράσεις που φέρουν τον τίτλο «Save water and grow».

Μετά από αυτοαξιολόγηση της δράσης με τίτλο «ΑΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ», που υλοποιήθηκε επιτυχώς  από τους μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ» τη σχολική χρονιά 2018-2019, διαπιστώσαμε ότι περιοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη των φυτών και συνεπώς για τη συντήρηση των αστικών κήπων είναι το νερό.

Με δεδομένη την αναγκαιότητα για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, εφαρμόζουμε καλές πρακτικές για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Με τη συνεργασία και την καθοδήγηση του τμήματος υδραυλικών του Δήμου Ευόσμου, οι μαθητές σχεδίασαν και κατασκεύασαν σύστημα συλλογής και αποθήκευσης βρόχινου νερού από τις υδρορροές του σχολικού κτηρίου.

Αναμένεται η επιστροφή των μαθητών στο σχολείο για την ολοκλήρωση της δράσης με την εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου και τη δημιουργία πρότυπου θεματικού σχολικού κήπου.