Επιμορφωτικό σεμινάριο για την κατάρτιση και υποβολή των σχεδίων δράσης σχ. έτους 2022-23 στο πλαίσιο του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε.

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, διοργανώνεται από την Κα Μαγδαληνή Κοκκαλιάρη, Υπεύθυνη για το ΜΝΑΕ στο 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, σε συνεργασία με τις/τους Υπεύθυνους για το ΜΝΑΕ των υπόλοιπων 23 ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ανά την Ελλάδα και με το «ΝΟΗΣΙΣ-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας» που του έχει ανατεθεί η Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης, ενημερωτικό-επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Σχέδια Δράσης στο Πλαίσιο του Μ.Ν.Α.Ε. το σχ. έτος 2022-23», που απευθύνεται στους/στις Διευθυντές/-ριες των ΕΠΑ.Λ., τους/τις Συντονιστές/-ίστριες των Σχεδίων Δράσης και τους/τις εκπαιδευτικούς, που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν Σχέδια Δράσης, των σχολείων των ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής, καθώς και της υπόλοιπης επικράτειας και θα πραγματοποιηθεί την

 Παρασκευή 09/12/2022 και ώρα 11.45-14.00 μ.μ. διαδικτυακά, από τον σύνδεσμο https://minedu-secondary.webex.com/minedusecondary/j.php?MTID=m3b772b2bd9623dcfe7616e5286cb84cc

Εναλλακτικά, σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος με την παραπάνω διεύθυνση θα συνδεθείτε στην διεύθυνση https://minedu-secondary.webex.com/meet/andratha

Το σεμινάριο έχει στόχο την αναζήτηση, προς όφελος των Επαγγελματικών Λυκείων, βέλτιστων τρόπων υλοποίησης κατά το 2022-23 και διευκόλυνσης των σχολείων. Προς τούτο οι εκπρόσωποι του «ΝΟΗΣΙΣ» Βασίλειος Μάτσος, Διευθυντής Έρευνας, Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, Μαρία Μπλε, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Τάνια Βελόνη, Υπεύθυνη Οικονομικών, θα ενημερώσουν τις/τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την εφαρμογή κατά το τρέχον σχολικό έτος και τις αλλαγές που υπάρχουν από τα προηγούμενα έτη. Επίσης, θα παρευρεθεί και θα συμμετάσχει με σύντομο χαιρετισμό ο Διευθυντής της Δ/νσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Ιωάννης Καπουτσής.

Κατόπιν θα δοθεί ικανοποιητικός χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση. Παρακαλούμε, για την αρτιότερη οργάνωση του σεμιναρίου, να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/49ff5p2b , μέχρι την Πέμπτη, 08-12-2022, 15:00 το μεσημέρι, θέτοντας και ερωτήματα που ενδεχομένως σας απασχολούν και να τηρηθεί η ώρα προσέλευσης.

Η Ομάδα Έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Σχέδια Δράσης»

Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

Το ΝΟΗΣΙΣ μα χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση από το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων-ΣΕΨ στο συμπόσιο με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας» που διοργανώθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 από τις 11:00πμ έως τις 14:00μμ στην αίθουσα «Σοφία Βερβελίδου» στα Γραφεία του ΣΕΨ.

Το ΝΟΗΣΙΣ εκπροσωπήθηκε από τη Συντονίστρια του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα –Σχέδια Δράσης» Κυριακίδου Αικατερίνη, η οποία στην εισήγησή της αναφέρθηκε τόσο στην ευαισθησία του Φορέα σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, όσο και σε πιθανούς τρόπους συνεργασίας των Ψυχολόγων, που είναι ήδη τοποθετημένοι στα ΕΠΑΛ, με το Φορέα στο πλαίσιο των «Σχεδίων Δράσης».

Στο συμπόσιο συμμετείχε με φυσική παρουσία η επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Michele Knox (Professor of Psychiatry, Licensed Clinical Psychologist, University of Toledo, College of Medicine and Life Sciences, Toledo, Ohio, USA), η Πρόεδρος του Συλλόγου Μπουκουβάλα Βασιλική και η Δρ. Γιώτσα Άρτεμις ως Πρόεδρος της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής. Επίσης, το συμπόσιο τίμησε με την παρουσία της και η Υφυπουργός Υγείας Ράπτη Ζωή. Ο Φορέας συμμετείχε διαδικτυακά μέσω  zoom.

Πρόσκληση Υποβολής Σχεδίων Δράσης 2022-2023

Το ΝΟΗΣΙΣ, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2021 -2022 στην Πράξη «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» με κωδικό MIS 5011051 και προσκαλεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τα 410 ΕΠΑ.Λ. όλης της χώρας  να υποβάλουν νέα Σχέδια Δράσης. Η Δράση «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Χρηματοδότηση Σχεδίων Δράσης

Για κάθε ΕΠΑΛ το οποίο θα υποβάλει Σχέδιο Δράσης στο Πρόγραμμα το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 2400€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Υποβολή Σχεδίου Δράσης

Τα ΕΠΑΛ τα οποία υποβάλλουν για πρώτη φορά Σχέδιο Δράσης καλούνται να αποστείλουν email: mnae@noesis.edu.gr , ζητώντας κωδικό πρόσβασης, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα του Προγράμματος. Τα ΕΠΑΛ που δημιούργησαν και ενεργοποίησαν τις προηγούμενες σχολικές χρονιές το λογαριασμό τους, μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα με τους υπάρχοντες κωδικούς πρόσβασης.

Μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού στην ιστοσελίδα, κάθε ΕΠΑΛ αφού συμβουλευτεί τον Οδηγό Διαχείρισης, μπορεί να υποβάλλει τα απαραίτητα έγγραφα Τεχνικού Δελτίου Σχεδίου Δράσης και του Προϋπολογισμού.

Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής Σχεδίων Δράσης θα είναι διαθέσιμο από την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται το αργότερο μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 ηλεκτρονικά καθώς και ταχυδρομικά, με τη σημείωση πάνω στο φάκελο: «ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ – ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» για το πρόγραμμα «Μία νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» στη διεύθυνση:

ΚΔΕΜΤ-ΝΟΗΣΙΣ

6ο ΧΛΜ οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης

Τ.Θ. 60330

Θέρμη 57001 Θεσσαλονίκη

Σημαντική Σημείωση: Η διαδικασία αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης θα ξεκινά, μόνο μετά την παραλαβή από το Φορέα Διαχείρισης των απαραίτητων εγγράφων και ταχυδρομικά.

Η ομάδα του Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Σχέδια Δράσης

«Με διακρίσεις και πολλή δουλειά η υλοποίηση προγραμμάτων στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας»

Εσπερινό Ιεράπετρας - Τάξη

Συγχαρητήρια στην ομάδα των Σχεδίων Δράσης του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ!

Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες κατόρθωσαν σε αυτά τα τρία χρόνια συμμετοχής τους στο «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ. – ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ» να υλοποιήσουν ποικίλες καινοτόμες Δράσεις με έμφαση στη Νέα Τεχνολογία. Η μέγιστη εμπλοκή των μαθητών, η δημιουργικότητα και η εξωστρέφεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου τους.

Μπορείτε να δείτε εδώ την σχετική δημοσίευση

Οι Μαρία Δακανάλη καθηγήτρια πληροφορικής και ο Διακάκης Γιώργος καθηγητής Ηλεκτρολογίας μιλούν στον Ηχώ 99,8:

Το σχολείο μας συμμετέχει για 4η χρονιά στα προγράμματα των Σχεδίων Δράσης.

Το 2018-2019 συμμετείχαμε με το Project «Μετεωρολογικός Σταθμός Πομπός – Δέκτης με Δικτυακή Ενσύρματη και Ασύρματη Συνεργασία PLC και RasberryPi 3 B+»

Περιγραφή έργου: Κατασκευάσαμε έναν αυτόνομο Μετεωρολογικό σταθμό Πομπού – Δέκτη όπου ασύρματα έστελνε σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή τις μετρήσεις της Θερμοκρασίας, Υγρασίας, Βαρομετρικής Πίεσης, μετρήσεις Έντασης τουΑνέμου από τα αισθητήρια.

Το 2019-2020 συμμετείχαμε με το Project «Α) Ανακατασκευή αυτόνομου αναπηρικού αμαξίδιου για άτομα Α.Μ.Ε.Α με χρήση plc-arduino και raspberry pi καθώς και Β) Δημιουργία – κατασκευή 3d-εκτυπωτή για εκτύπωση βασικών μερών του αναπηρικού αμαξιδίου»

Περιγραφή έργου: Ανακατασκευάσαμε με νέα υλικά ένα αναπηρικό αμαξίδιο για άτομα ΑΜΕΑ. Και δημιουργήσαμε τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός 3D – Εκτυπωτή για να μπορέσουμε να σχεδιάζουμε χρήσιμα αντικείμενα για τα εργαστήρια μας.

Το 2020 – 2021 συμμετείχαμε με το Project «Απομακρυσμένος  έλεγχος και συνεργασία έξυπνου εργαστηρίου Πληροφορικής με εργαστήριο Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, με χρήση Raspberry Pi – και σύγχρονων αισθητηρίων  αυτοματισμού. Σύγχρονες μετρήσεις πιστοποίησης των ηλεκτρικών τους εγκαταστάσεων»

Περιγραφή έργου: Καταφέραμε να ελέγξουμε απομακρυσμένα το εργαστήριο Πληροφορικής και το Εργαστήριο Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων με σύγχρονα αισθητήρια αυτοματισμού. Πιο συγκεκριμένα, καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε τις έξυπνες πρίζες, τα έξυπνα φώτα, τα παράθυρα των εργαστηρίων αν είναι ανοιχτά ή κλειστά μέσα από εφαρμογές που δημιουργήσαμε στέλνοντας τα σήματα των αισθητηρίων σε απομακρυσμένο υπολογιστή.

Το 2021 – 2022 συμμετέχουμε με το Project «Κατασκευή έξυπνου ψυκτικού θαλάμου και απομακρυσμένος έλεγχος αισθητηρίων με προγραμματιζόμενο λογικό ελεγκτή (Σύστημα οπτικοποίησης Scada)- Βελτιστοποίηση δικτυακών επικοινωνιών μετεωρολογικού σταθμού με την χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα.»

Περιγραφή έργου: Σκοπός μας φέτος είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα υλικά και τα αισθητήρια ενός ψυκτικού θαλάμου, να εμπλουτίζονται με γνώσεις και δεξιότητες χρήσης αισθητηρίων ψύξης, να κατανοήσουν εξειδικευμένες έννοιες που αφορούν στην ψύξη ενός θαλάμου (συμπιεστή εξατμιστή). Να φτιάξουν  κι ένα περιβάλλον οπτικοποίησης θαλάμου με ειδικό πρόγραμμα. Και όσον αφορά τον μετεωρολογικό σταθμό να βελτιστοποιήσουν τη δικτυακή επικοινωνία με την χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα και τοποθέτηση σε στεγανοποιημένο κουτί ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα φαινόμενα προσέγγισης εταιριών ιδιωτικών συμφερόντων προς σχολικές μονάδες ΕΠΑΛ. Οι εταιρίες αυτές επικαλούνται συνεργασία με το Φορέα μας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ- Σχέδια Δράσης».

Ο Φορέας μας «ΝΟΗΣΙΣ» θα ήθελε να σας διαβεβαιώσει πως ουδεμία σχέση έχει, ούτε προωθεί  τέτοιου είδους συνεργασίες. Επίσης, σας εφιστούμε την προσοχή καθώς οι συγκεκριμένες εταιρίες, επικαλούμενες ενδεχομένως το «ΝΟΗΣΙΣ», προσπαθούν να προσανατολίσουν τα σχολεία σε υλοποίηση συγκεκριμένων υποδράσεων, που ευνοεί την προώθηση των εξοπλισμών τους, προσπαθώντας να αποκομίσουν κέρδος.

Σε περίπτωση που έχει προσεγγιστεί και η δική σας σχολική μονάδα με παρόμοιους ισχυρισμούς συνεργασίας με το «ΝΟΗΣΙΣ», παρακαλώ να μας ενημερώσετε, για να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα.

Σας ευχαριστούμε για άλλη μία φορά για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας.

Με εκτίμηση,

Η Ομάδα Έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Σχέδια Δράσης»

«ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΡΑΣΗΣ 2021-2022»

Αγαπητοί φίλοι και φίλες εκπαιδευτικοί,

Η Ομάδα μας σεβόμενη τα αιτήματα που έχει λάβει για παράταση στην ημερομηνία υποβολής των Σχεδίων Δράσης και κατανοώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν στη σχολική κοινότητα, ορίζει νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής, τη  Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Η ημερομηνία ολοκλήρωσης των Έργων παραμένει η Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

Τονίζουμε πως η διαδικασία χρηματοδότησης των ΕΠΑ.Λ  έχει ξεκινήσει και θα συνεχίσει να τηρείται σειρά προτεραιότητας στην επεξεργασία και στην έγκριση των Προτάσεων σας. Υπενθυμίζουμε πως η επεξεργασία των αρχείων προϋποθέτει την ταχυδρομική παραλαβή του Σχεδίου Δράσης σας από το Φορέα μας.

Η Ομάδα Έργου, στηρίζει κάθε σχολική μονάδα που έχει τη διάθεση να εμπλακεί δημιουργικά και να εντάξει Δράσεις που αναβαθμίζουν την τυπική εκπαιδευτική διαδικασία, εμπλέκουν τους μαθητές και προβάλλουν το Έργο των ΕΠΑ.Λ.

Καλή και δημιουργική συνέχεια!

Η Ομάδα Έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Σχέδια Δράσης»

«ΝΟΗΣΙΣ - Ενημερωτική ημερίδα για την κατάρτιση, υποβολή και υλοποίηση Σχεδίων Δράσης 2021-22 στο πλαίσιο του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε.»

Η Ομάδα Έργου του Νόησις στο πλαίσιο της τρέχουσας περιόδου Υποβολής Σχεδίων Δράσης πραγματοποίησε διαδικτυακή «Ενημερωτική Ημερίδα Σχεδίων Δράσης 2021-2022» την Τρίτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 11:30-13:30 με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και τη γόνιμη αλληλεπίδραση μαζί τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Σχέδια Δράσης», διαχειριστής του οποίου είναι το ΝΟΗΣΙΣ.

Η συνάντησή πραγματοποιήθηκε μέσω του συνδέσμου:

https://thessalonikisciencecenterandtechnologymuseumnoesis.my.webex.com/meet/mnae.

Στις εισηγήσεις των εκπροσώπων του Φορέα η Κυρία Κυριακίδου, Συντονίστρια του προγράμματος, παρουσίασε το πλαίσιο των Σχεδίων Δράσης και την εξέλιξη τους μέσα σε αυτά τα 4 έτη υλοποίησης. Η Κυρία Ηλιάδου, υπεύθυνη επικοινωνίας, αναφέρθηκε στη συμπλήρωση του Τεχνικού Δελτίου και επεσήμανε τα κομβικά σημεία επιτυχούς ολοκλήρωσης των δράσεων. Η Κυρία Κωστίκα, υπεύθυνη οικονομικών, παρουσίασε το έγγραφο του Προϋπολογισμού και επεξήγησε τη ροή των οικονομικών διαδικασιών προς διευκόλυνση της πραγματοποίησης των δαπανών. Στη συνέχεια, ο πληροφορικός της Ομάδας, Κύριος Μπιλμπίλης, προχώρησε στη επίδειξη των δυνατοτήτων και της χρήσης της ιστοσελίδας που φιλοξενεί το Έργο. Σημαντική ήταν και η παρουσία εκπροσώπων του 1ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας και του 2ου ΠΕΚΕΣ Βορείου Αιγαίου. Τέλος, ακολούθησε συζήτηση και τέθηκαν ερωτήματα από τους συμμετέχοντες, τα οποία διευκρινίστηκαν από του εκπροσώπους της Ομάδας Έργου.

Το ΝΟΗΣΙΣ ευχαριστεί για ακόμη μία φορά όλους τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ που με τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής τους απέδειξαν το ενδιαφέρον για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης της χώρας, καθώς και την αφοσίωση τους στο εκπαιδευτικό Έργο παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες.

«ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Επιμορφωτικό σεμινάριο για την κατάρτιση και υποβολή των Σχεδίων Δράσης 2021-22 στο πλαίσιο του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε.»

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 01/11/2021 και ώρα 12.00-14.00 μ.μ. διαδικτυακά, από τον σύνδεσμο https://minedu-secondary.webex.com/meet/mkokkal . Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την Κυρία Κοκκαλιάρη, τον Κύριο Μάλαμα και την Κυρία Σωτηροπούλου υπεύθυνους του 3ο ΠΕΚΕΣ σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του 1ου, 2ου, 4ου, 5ου και 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής για το ΜΝΑΕ. Η επιμόρφωση απευθύνονταν στους/στις Διευθυντές/-ριες των ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ., τους/τις Συντονιστές/-ίστριες των Σχεδίων Δράσης και τους/τις εκπαιδευτικούς, που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν Σχέδια Δράσης για το 2021-2022, των σχολείων των ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής, καθώς και της υπόλοιπης Αττικής.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η παρουσίαση βέλτιστων τρόπων υλοποίησης Σχεδίων Δράσης και συμβουλευτική καθοδήγηση προς όφελος των Επαγγελματικών Λυκείων. Προς τούτο προσκλήθηκαν ο αν. Προϊστάμενος της Δ/νσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Ιωάννης Καπουτσής και εκπρόσωποι από το ‘Noesis’, που έχει την Υποστήριξη και τη Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης. Οι εισηγήσεις εκ μέρους του Φορέα παρουσιάστηκαν από τις Κυρίες Κυριακίδου, Συντονίστρια Ομάδας Έργου Προγράμματος ΜΝΑΕ και Ηλιάδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Προγράμματος για την Αττική.

Το ΝΟΗΣΙΣ ευχαριστεί θερμά του υπεύθυνους συντονιστές των ΠΕΚΕΣ Αττικής για την πρόσκληση και για το ουσιαστικό έργο που επιτελούν στη διάχυση και υλοποίηση του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Σχέδια Δράσης».

Παράταση υλοποίησης Σχεδίων Δράσης 2020-2021 έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Η Ομάδα μας, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε λόγω των γενικότερων συνθηκών και θέλοντας να διευκολύνει την επιτυχή υλοποίηση των Έργων σας, αποφάσισε να παρατείνει την ολοκλήρωση των Σχεδίων Δράσης έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, ημερομηνία που συμπίπτει με τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

Με βάση αυτό το δεδομένο διαμορφώνονται νέες προθεσμίες και για τις παρακάτω διαδικασίες:

  • Αποστολή αιτήματος Τροποποίησης Προϋπολογισμού έως 21/5/2021.
  • Αποστολή αιτημάτων Χρηματοδότησης έως 21/5/2021.
  • Εξοφλήσεις Τιμολογίων έως 18/6/2021.

 

Παραμένουμε στη διάθεση σας προς κάθε υποστήριξη και ζήτημα που ανακύψει.

Η Ομάδα του «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ- Σχέδια Δράσης»

«Συμμετοχή σε διημερίδα του ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΥΕΞΙΑΣ των ΕΠΑ.Λ»

Ο Διευθυντής Έρευνας, Σχεδιασμού & Ανάπτυξης του Νόησις και Υπεύθυνος του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Σχέδια Δράσης» Κύριος Μάτσος Βασίλειος, αποδέχτηκε με χαρά και τιμή την πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής των Συντονιστριών Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε) ΠΕ 87, για να εισηγηθεί σε διημερίδα του ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΥΕΞΙΑΣ των ΕΠΑ.Λ. Η διημερίδα υλοποιήθηκε διαδικτυακά σε πανελλαδική εμβέλεια στις 17 και 18 Απριλίου 2021.

Την οργάνωση της διημερίδας ανέλαβαν οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 87 Κυρίες Καπερνέκα (2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Νοτίου Αιγαίου), Μπελτέ (4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής), Τσακμαλή (2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κεντρικής Μακεδονίας), Τσεγγελίδου (ΠΕ.Κ.Ε.Σ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ) και Χατζηπέτρου (1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής). Το Νόησις διατηρεί άριστη συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου στο πλαίσιο του προγράμματος από το 2018, συνεργασία η οποία έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην υλοποίηση και διαχείριση του Έργου.

Η εισήγηση του Κυρίου Μάτσου αφορούσε συγκεκριμένα τη μέχρι σήμερα δράση του Τομέα Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας με τη συμμετοχή του στην Πράξη «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» (MIS 5011051), που εντάσσεται στη δράση εθνικής εμβέλειας «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2014-2020) με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας.

Η διημερίδα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων Διευθυντών/ριών, εκπαιδευτικών των ΕΠΑ.Λ. και Συντονιστών Έργου.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Από σήμερα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα μας βοηθητικά βίντεο που θα σας διευκολύνουν στην ανάρτηση Μηνιαίων Αναφορών, Παραδοτέων και Τιμολογίων για τα νέα Σχέδια Δράσης 2020-2021!

Δείτε εδώ το βίντεο υποβολής Μηνιαίας Αναφοράς και Παραδοτέου

Δείτε εδώ το βίντεο υποβολής Τιμολογίου

Πρόσκληση Χορήγησης Υποτροφίας (Για Σπουδαστές ΕΠΑΛ) - Κληροδοτήματος Κ. Κατσέα για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021


Τόπος Υποτροφίας:

Ελλάδα

Τύπος Υποτροφίας:

Υποτροφία

Προέλευση Φοιτητών:

Έλληνες Φοιτητές

Αρμόδιο Τμήμα ΑΠΘ:

Τμήμα Κληροδοτημάτων

Ημερομηνία Λήξης Υποβολής:

Παρασκευή, 2 Απρίλιος 2021 – 2:00pm

Για περισσότερες πληροφορίες και τα σχετικά έγγραφα :

http://www.klirodotimata.web.auth.gr/node/1185

«Επιμορφωτικό-ενημερωτικό σεμινάριο για Σχέδια δράσης (παράταση υποβολής) και Σύμβουλο Καθηγητή στα ΕΠΑ.Λ. της δράσης Μ.Ν.Α.Ε.»

Η Ομάδα Έργου των Σχεδίων Δράσης αποδέχτηκε για άλλη μία φορά με μεγάλη χαρά την πρόσκληση για συμμετοχή και υπενθύμιση της παράτασης των ημερομηνιών υποβολής των Σχεδίων Δράσης 2020-2021 στην επιμορφωτική δράση του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής σε συνδιοργάνωση με 22 ακόμη ΠΕΚΕΣ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021 και ώρα 12:00-14:00 διαδικτυακά στο σύνδεσμο: https://minedu-secondary.webex.com/meet/orxar.

 

Η επιμόρφωση προγραμματίστηκε από τους/τις Συντονιστές/ριες Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, Μαγδαληνή Κοκκαλιάρη, υπεύθυνη συντονίστρια της δράσης ΜΝΑΕ στο 3ο ΠΕΚΕΣ, Κωνσταντίνο Μάλαμα, Χάρι Ορφανό και Δήμητρα Σωτηροπούλου, επιμορφωτικό-ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα:

Ο Σύμβουλος Καθηγητής της δράσης Μ.Ν.Α.Ε.: Εμπειρίες και Προοπτική

και αφορούσε στους/ις Διευθυντές/ριες των ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ., Συντονιστές/ριες της Δράσης ΜΝΑΕ και εκπαιδευτικούς που έχουν αναλάβει ή προτίθενται να αναλάβουν ρόλο Συμβούλου Καθηγητή της δράσης Μ.Ν.Α.Ε.

Στο σεμινάριο χαιρέτησε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για τη δράση ΜΝΑΕ του Υ.ΠΑΙ.Θ. Καπουτσής Ι. Στη συνέχεια, το Νόησις εκπροσωπήθηκε από την Κυρία Ηλιάδου (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ομάδας ΜΝΑΕ) και την Κυρία Κυριακίδου (Συντονίστρια Ομάδας ΜΝΑΕ), οι οποίες αναφέρθηκαν στην ημερομηνία παράτασης των υποβολών των Σχεδίων Δράσης έως τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και τη δυνατότητα υλοποίησης δράσεων express προσαρμοσμένες στις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες. Για την εφαρμογή του θεσμού του Συμβούλου Καθηγητή τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Δέλλιος Δ., Κεσελόπουλος, Λαζόπουλος Ζ., Μακρογιαννάκης Γ., Κουλίνου Θ., Μπομπολάκη Κ., Στεργίου Ε., και Τρακαντζίδης Ι. των ΕΠΑΛ 2ου Νέας Σμύρνης, 1ου Χαλκίδας, Αιγινίου, 1ου Ρόδου, 3ου Εσπερινού Αγ. Αναργύρων, 1ου Χανίων, Λαγκαδά και 2ου Χαλκίδας αντίστοιχα.

Ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της δράσης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ» και μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την εν λόγω Δράση, Κονταξή Α. τ. Σχολικό Σύμβουλο, Νικολάου Ν. τ. Σχολικό Σύμβουλο, Λαμπίδη Α. Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια και Σιγανού Α. Κοινωνική Ανθρωπολόγο τ. Σχολική Σύμβουλο.

Νέα Παράταση Υποβολής Σχεδίων Δράσης 2020-2021

Aγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Το ΝΟΗΣΙΣ αντιλαμβάνεται τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν στη σχολική κοινότητα από την άρση της δια ζώσης εκπαίδευσης. Ο Φορέας μας, λοιπόν, θα συνεχίσει να δέχεται τα Σχέδια Δράσης σας έως τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.

Σκοπός μας είναι η χρηματοδότηση του συνόλου των ΕΠΑ.Λ. της χώρας με σεβασμό στις Αρχές που διέπουν τα Σχέδια Δράσης, από τον Σχεδιασμό μέχρι την Υλοποίηση και Παρουσίασή τους.

Η ημερομηνία ολοκλήρωσης των Έργων παραμένει η Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, ενώ η τακτοποίηση των πληρωμών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021.

Η Ομάδα Έργου, στηρίζει κάθε σχολική μονάδα που έχει τη διάθεση να εμπλακεί δημιουργικά και να εντάξει Δράσεις που αναβαθμίζουν την τυπική εκπαιδευτική διαδικασία, εμπλέκουν τους μαθητές και προβάλλουν το Έργο των ΕΠΑ.Λ..

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η ομάδας μας για να εμπνευστείτε!

Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο  mnae@noesis.edu.gr

Η Ομάδα Έργου ΜΝΑΕ-Σχέδια Δράσης του ΝΟΗΣΙΣ

Παράταση Υποβολής Σχεδίων Δράσης 2020-2021

Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτικοί,

Αντιλαμβανόμενοι τις αντικειμενικές δυσκολίες που όλοι βιώνουμε και λόγω των αιτημάτων σας για παράταση στην ημερομηνία υποβολής των Σχεδίων Δράσης, ορίζουμε νέα καταληκτική ημερομηνία, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2020.

Για τα Σχέδια Δράσης που ήδη έχουν υποβληθεί, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην επεξεργασία και στην έγκριση τους.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με την υποβολή και υλοποίηση των Σχεδίων Δράσης σας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Η Ομάδα Έργου ΜΝΑΕ-Σχέδια Δράσης του ΝΟΗΣΙΣ

«Επιμορφωτικό σεμινάριο για την κατάρτιση και υποβολή των Σχεδίων Δράσης 2020-21 στο πλαίσιο του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε.»

Η Ομάδα Έργου των Σχεδίων Δράσης με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση για συμμετοχή στο επιμορφωτικό σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν στις 25/11/20 οι υπεύθυνοι των Σχεδίων Δράσης των ΠΕΚΕΣ Αττικής, Κα Κοκκαλιάρη, Κος Μάλαμας, Κος Ορφανός και Κα Σωτηροπούλου. Η ενημέρωση απευθύνονταν στους/ις Διευθυντές/ύντριες των ΕΠ.Α.Λ. και Ε.Κ., στους/ις συντονιστές/ίστριες των Σχεδίων Δράσης και στους/ις εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να υλοποιήσουν τη δράση ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε. των σχολείων των Δ.Δ.Ε. Γ Αθήνας, Δυτική Αττικής και των άλλων Δ.Δ.Ε. Αττικής.

Το σεμινάριο είχε στόχο να αναζητηθούν, προς όφελος των Επαγγελματικών Λυκείων, βέλτιστοι τρόποι υλοποίησής τους κατά το 2020-21, μιας χρονιάς που ξεκίνησε με ειδικές συνθήκες και διαφαίνεται δύσκολη. Την Ομάδα Έργου του ΝΟΗΣΙΣ για τα Σχέδια Δράσης εκπροσώπησαν η Κα Ειρήνη Ηλιάδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του προγράμματος για την Αττική και η Κα Κυριακίδου, Συντονίστρια Ομάδας Έργου.

Πρόσκληση Υποβολής Σχεδίων Δράσης 2020-2021

Το ΝΟΗΣΙΣ, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2019 -2020 στην Πράξη «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»» με κωδικό MIS 5011051 και προσκαλεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τα 406 ΕΠΑ.Λ. όλης της χώρας  να υποβάλουν νέα Σχέδια Δράσης. Η Δράση «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Χρηματοδότηση Σχεδίων Δράσης

Για κάθε ΕΠΑΛ το οποίο θα υποβάλει Σχέδιο Δράσης στο Πρόγραμμα το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 2430€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Υποβολή Σχεδίου Δράσης

Τα ΕΠΑΛ τα οποία υποβάλλουν για πρώτη φορά Σχέδιο Δράσης καλούνται να αποστείλουν email: mnae@noesis.edu.gr, ζητώντας κωδικό πρόσβασης, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα του Προγράμματος. Τα ΕΠΑΛ που δημιούργησαν και ενεργοποίησαν τις προηγούμενες σχολικές χρονιές το λογαριασμό τους, μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα με τους υπάρχοντες κωδικούς πρόσβασης.

Μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού στην ιστοσελίδα, κάθε ΕΠΑΛ αφού συμβουλευτεί τον Οδηγό Διαχείρισης, μπορεί να υποβάλλει τα απαραίτητα έγγραφα Τεχνικού Δελτίου Σχεδίου Δράσης και του Προϋπολογισμού.

Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής Σχεδίων Δράσης θα είναι διαθέσιμο από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 ηλεκτρονικά καθώς και ταχυδρομικά, με τη σημείωση πάνω στο φάκελο: «ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ – ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» για το πρόγραμμα «Μία νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» στη διεύθυνση:

 ΚΔΕΜΤ-ΝΟΗΣΙΣ

6ο ΧΛΜ οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης

Τ.Θ. 60330

Θέρμη 57001 Θεσσαλονίκη

Σημαντική Σημείωση: Η διαδικασία αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης θα ξεκινά, μόνο μετά την παραλαβή από το Φορέα Διαχείρισης των απαραίτητων εγγράφων και ταχυδρομικά.

Η ομάδα του Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Σχέδια Δράσης

COVEs mapping study-page-001

«Το Ευρωπαϊκό Κέντρο CEDEFOP προβάλει καινοτόμες μεθόδους μάθησης και προτείνει τα Σχέδια Δράσης ως καλή πρακτική»

«Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – Σχέδια Δράσης»Παράδειγμα καλής πρακτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδοΤο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) είναι ο οργανισμός της ΕΕ που φέρνει σε επαφή όλους τους ενδιαφερομένους του τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προωθώντας την ανάπτυξη και εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ στον τομέα αυτό. Στην έκδοση σχετικά με τη χαρτογράφηση  των «Κέντρων Αριστείας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη» ο πυλώνας των Σχεδίων Δράσης του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» χαρακτηρίζεται ως καινοτόμος εκπαιδευτική πρακτική, λόγω της ενεργούς εμπλοκής των μαθητών στη διαδικασία της μάθησης. Συγκεκριμένα, το άρθρο τονίζει την παρουσία δικτύου εννέα πιλοτικών Επαγγελματικών Λυκείων, τα οποία στηρίζουν  την εφαρμογή του μεγάλου αυτού εγχειρήματος από το ξεκίνημά του το 2018.Από το 2018 με την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, έως τη φάση διεύρυνσης στα 398 ΕΠΑ.Λ. της χώρας οι Επιστήμες, η Τεχνολογία και τα Πολιτισμικά χαρακτηριστικά κάθε τόπου προάγονται μέσα από τις συλλογικές Δράσεις των ίδιων των μαθητών. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η καλλιέργεια κουλτούρας συνεργασίας και η επικοινωνία της εμπειρίας, τόσο σε επίπεδο σχολικής μονάδας όσο και πανελλαδικά. Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η σύνδεση με την τοπική κοινωνία μέσω της εξωστρέφειας και η προβολή του Έργου των Σχεδίων Δράσης.Το ΝΟΗΣΙΣ χαιρετίζει κάθε αναγνώριση της δημιουργικής προσπάθειας που συντελείται στην Επαγγελματική Εκπαίδευση. Ως Φορέας Διαχείρισης στηρίζει πρακτικές καινοτομίας και ανάπτυξης σε πανελλαδικό επίπεδο.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από τον παρακάτω σύνδεσμο:COVEs mapping study

Η υλοποίηση των Σχεδίων Δράσης 2019-2020 παρατείνεται έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Ο Φορέας μας αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες που έχετε να αντιμετωπίσετε λόγω των εξελίξεων και θέλοντας να διευκολύνει την επιτυχή ολοκλήρωση των Σχεδίων Δράσης 2019-2020 παρατείνει την υλοποίησή τους έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020.

Οι εξοφλήσεις των δαπανών θα μπορούν να πραγματοποιούνται μέχρι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020. Επισημαίνεται πως όσα σχολεία έχουν ολοκληρώσει τις Υποδράσεις τους δεν χρειάζεται να εκμεταλλευτούν το διάστημα της παράτασης και μπορούν να ολοκληρώσουν το Έργο μέχρι τέλος Ιουνίου.

Η ομάδα του Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Σχέδια Δράσης

Πρόταση δημιουργίας ψηφιακής τάξης για τα Σχέδια Δράσης

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και υγιείς!

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την πρωτοβουλία ορισμένων ΕΠΑΛ να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό χώρο στην υφιστάμενη ιστοσελίδα τους, ο οποίος φιλοξενεί το Σχέδιο Δράσης τους.

Σκοπός της συγκεκριμένης προσθήκης είναι η εξ αποστάσεως διατήρηση της συνεργασίας μαθητών και καθηγητών για την υλοποίηση των Σχεδίων Δράσης.

Προτροπή μας είναι, αν σας εξυπηρετεί, να προχωρήσετε και εσείς σε αυτή την καλή πρακτική, ακολουθώντας τα βήματα του οδηγού που θα βρείτε παρακάτω. Η παραπάνω ενέργεια θα σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε παραγωγικά το δύσκολο αυτό διάστημα και με την επαναλειτουργία των σχολείων να ολοκληρώσετε ομαλότερα το έργο σας.

Διευκρινίζουμε πως η συγκεκριμένη ενέργεια είναι προαιρετική και αποτελεί απλά μία πρόταση του Φορέα μας για την διευκόλυνσή σας.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό που θα βοηθήσει να δημιουργήσετε την ψηφιακή σας τάξη από εδώ.

Καλή δύναμη και υγεία!
Η ομάδα του Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Σχέδια Δράσης

Το ΝΟΗΣΙΣ στηρίζει τα Σχέδια Δράσης στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία και ζωηρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης του Junior Achievement Greece.

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, 1000 έφηβοι «επιχειρηματίες» παρουσίασαν τις έξυπνες ιδέες τους και παρέδωσαν μαθήματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Ανάμεσά τους και μαθητές των συνεργαζόμενων με το ΝΟΗΣΙΣ ΕΠΑ.Λ..

Στο πλαίσιο του «ΜΝΑΕ- Σχέδια Δράσης» η Oμάδα του ΝΟΗΣΙΣ  είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον χώρο  διεξαγωγής της έκθεσης. Είδε από κοντά όλα τα projects, συνομίλησε με τους συνεργαζόμενους καθηγητές, ενημερώθηκε από τους ίδιους τους μαθητές για τη δημιουργική διαδικασία που ακολούθησαν και τους συνεχάρη  για την άρτια υλοποίηση και παρουσίαση τους.

Με τις Εικονικές τους Επιχειρήσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων : το ΕΠΑ.Λ. Βρυσών με τα “CREteeth” χειροποίητα προϊόντα στοματικής  υγιεινής, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑ.Λ. Σερρών, με το εκπαιδευτικό ρομποτικό τους όχημα και το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νικήτης με τα “FYSIS’AIM” προϊόντα τους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για το έργο τους.

Και εις ανώτερα παιδιά!

Δυνατότητα ανάρτησης τιμολογίων, παραδοτέων και μηνιαίων αναφορών

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η δυνατότητα ανάρτησης τιμολογίων, παραδοτέων αλλά και μηνιαίων αναφορών είναι πλέον διαθέσιμη!

Καλή συνέχεια στο έργο σας,
Η Ομάδα Έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Σχέδια Δράσης»

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2019-2020

Ανακοινώνεται η παράταση της ημερομηνίας υποβολής των Σχεδίων Δράσης μέχρι και τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019.

Για τα Σχέδια Δράσης που ήδη έχουν υποβληθεί, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην επεξεργασία και στην έγκριση τους.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια για την υποβολή των Σχεδίων Δράσης των σχολείων σας.

Η Ομάδα Έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Σχέδια Δράσης»

Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα «Μια Νέα Αρχή στα τα ΕΠΑ.Λ. – Υποστήριξη και Διαχείριση Σχεδίων Δράσης 2019-2020»

Το Νόησις στις 12 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποίησε Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα «Μια Νέα Αρχή στα τα ΕΠΑ.Λ. – Υποστήριξη και Διαχείριση Σχεδίων Δράσης 2019-2020» στον χώρο του αμφιθεάτρου του Νόησις.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες της ημερίδας:

Πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων με τους συντονιστές έργου των ΠΕΚΕΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ στις 16, 17 και 18/10 πραγματοποίησε μία σειρά συναντήσεων με τους συντονιστές έργου των ΠΕΚΕΣ. Οι συναντήσεις προγραμματίστηκαν, διά ζώσης και μέσω τηλεδιασκέψεων, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ήδη καλλιεργηθεί με τις συγκεκριμένες δομές από την προηγούμενη χρονιά υλοποίησης του έργου «Μια Νέα στα ΕΠΑΛ-Σχέδια Δράσης». Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση σε σχέση με την έναρξη των υποβολών των Σχεδίων Δράσης για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» των ΠΕΚΕΣ ανταποκρίθηκαν στην πλειοψηφία τους στο κάλεσμα του ΝΟΗΣΙΣ και πληροφορήθηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση των 306 Σχεδίων Δράσης της χρονιάς 2018-2019, για τις κομβικές ημερομηνίες που σχετίζονται με τις καινούριες υποβολές των ΕΠΑΛ, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε η ομάδα υποστήριξης του ΝΟΗΣΙΣ, προκειμένου να απλοποιηθεί συνολικά η διαδικασία και να διευκολυνθούν οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί.

Τέλος, οι συντονιστές των ΠΕΚΕΣ μετά την ενημέρωση τους για το ενδιαφέρον του Φορέα να συμπεριλάβει το σύνολο των ΕΠΑΛ την τρέχουσα χρονιά, εξέφρασαν τη διάθεση να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.