Δράσεις, Εικονική Επιχείρηση, Περιβάλλον, Πληροφορική, Τεχνολογία

5ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το «κόκκινο» ΕΠΑΛ γίνεται …πράσινο 2

Το 5ο εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης τη σχολική χρονιά 2019-2020 υλοποίησε Σχέδιο Δράσης με τίτλο “Το «κόκκινο» ΕΠΑΛ γίνεται … πράσινο, 2”. Ήταν συνέχεια της δράσης που ξεκίνησε το σχολικό έτος 2018-2019 και είχε στόχο την συντήρηση και εξέλιξη του ελεύθερου χώρου-πάρκου στην Δυτική είσοδο της πόλης (ο οποίος παραχωρήθηκε στο σχολείο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης) και την εκπόνηση παράλληλων δράσεων. Στο σχέδιο δράσης αρχικά συμμετείχαν όλοι οι Τομείς του σχολείου (Γεωπονίας, Διοίκησης & Οικονομίας, Πληροφορικής και Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας) αλλά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν με αφορμή την πανδημία Covid 19, οι δράσεις του Τομέα Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν.

Οι Τομείς συνεργάστηκαν με την Α’ Τάξη και οι δράσεις του ενός δημιουργούσαν εναύσματα για τις δράσεις των άλλων Τομέων.

Δείτε τις με μια ματιά σε αυτό το βίντεο:

Αναλυτικά, μπορείτε να τις δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Τομέας Γεωπονίας

Τομέας Διοίκησης & Οικονομίας

Τομέας Πληροφορικής

Για την προβολή του σχεδίου δημιουργήθηκε αφίσα, φυλλάδιο και βίντεο (που βρίσκεται στον παραπάνω σύνδεσμο) και απονεμήθηκαν στους μαθητές πιστοποιητικά συμμετοχής. Οι δράσεις παρόλες τις δυσκολίες που υπήρξαν, υλοποιήθηκαν (με μερικές τροποποιήσεις) και πρόκειται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του επόμενου σχεδίου δράσης του προγράμματος ΜΝΑΕ, το 2020-2021.

Ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξίδι συνεργασίας και γνώσης!

Οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί.